Ana sayfa Dizi Haberleri Taner Ölmez’in ilk dizisi Kapalıçarşı’da başına gelenler ibretlik bir hikaye!

Taner Ölmez’in ilk dizisi Kapalıçarşı’da başına gelenler ibretlik bir hikaye!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Detay – FoxTV’nin Mucize Doktor dizisinde Savant sendromlu otizmli cerrah Ali Vefa rolüyle çok konuşulan Taner Ölmez, oynadığı ilk dizide yaşadığı ilginç bir olayı anlattı. Taner Ölmez, Türsak’ın Youtube kanalı üzerinden yayınlanan ve Bora Talat Oyacı ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Oyuncu, 2009 yılında ilk kez rol aldığı bir televizyon dizisinin setinde başına gelen bir olayı paylaştı. Bu dizi 2009-2010 yıllarında atv’de yayınlanan Kapalıçarşı isimli diziydi… O dönemde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğrenci olan Taner Ölmez, dizide pek çok ünlü isimle birlikte rol aldı.Oyuncunun ilk dizisindeki karakterin adı ise Gıyabettin isimli bir çaycı idi..

İlk set günlerinde bir anda telaşa kapılan ve işi bırakmak isteyen Taner Ölmez, yönetmenin kendisini nasıl ikna ettiği anlattı. Ölmez, Nejat İşler, Erkan Can, Olgun Şimşek gibi ünlü isimlerle birlikte kamera karşısına geçti. Oyuncu, tecrübesizliğinin de verdiği heyecanla sahnede oynayamayınca yaşadığı mahcubiyetle çekip gitmek istedi.

Taner Ölmez, kariyerinin ilk günlerinde yaşanan ve hiç unutamadığı o anısını şöyle anlattı:

“Kapalıçarşı’da ilk defa kamera karşısına geçtiğimde yönetmen bana dedi ki ‘Bi tane türkücü gibi kafanı sallama oğlum.’ Ben bunu duydum, çaycıyım, elimde çay tepsisi var, servis yapıyorum. Kim var servis yaptığım? Nejat İşler, Erkan Can, Olgun Şimşek vs. Bu isimler var, çay götürürken sallanmışım!

Bunu duydum, ‘Nasıl ya, nasıl yapmışım?’ dedim. Heyecandan titriyorum. Ne kadraj bilirim, ne açı bilirim, ne bir şey bilirim, ne 3-2-1 bilirim, hiçbir şey bilmiyorum.

Yemek arasında yönetmenin yanına gittim dedim ki ‘Abi beni bırak, bu iş bana göre değilmiş, ben tiyatroma geri dönmek istiyorum. Okula geri döneceğim.”

Yöretmen ‘Oğlum saçmalama’ dedi.

“Bak abi kaçacaktım, geldim yanına sana söyleyeyim diye” dedim.

Yemeği bıraktı. “Sen ciddi misin oğlum?” dedi. “Evet ben gidiyorum” dedim. O kişi Yasin Uslu’dur. Allah razı olsun ondan. O dönem Yasin Uslu beni odaya çekti dedi ki; “Kardeşim, sen yapama, ben çekeceğim, bu senin ilk işin. Seninle konuşmayı da unuttum, kusura bakma ama sen yapama ben bi daha çekeceğim.”

Herhalde bu geyiği sette diğer oyunculara da söylemiş. Ondan sonraki birkaç gün bana gülerek baktılar. Okulda birinci ya da ikinci senem idi.”

Taner Ölmez, o olayın kendisi için çok önemli olduğunu anlattı.

Sonraki yıllarda insanları izleyip gözlemleyerek, sette zaman geçirerek Taner Ölmez, bu şekilde tecrübe kazandı

Oyuncu, “Her şey tecrübe. O anki yaşadığım şeyler o dönemin yaşandığı şartlarda normal şeylerdi. Şu dönem önümde 120 sahnesi olan senaryonun 100 sahnesi var. Zihnimi, bedenimi sağlıklı tutmaktan ve bu sahneyi çekmekten başka şansım yok. En iyi şekilde çekmem gerekiyor ve onu yapıyorum” diye konuştu.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.