Ana sayfa Dizi Haberleri Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni… Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı!

Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni… Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Her yıl Haziran ayında başlayan yaz sezonu ile birlikte yepyeni diziler ekrana gelmeye başlıyor. Hepsi birbirinden renkli ve eğlenceli yapımların yanı sıra hikayesi daha romantik komedi ya da dram tarzı olan yapımlar birbirleriyle yarışıyorlar.

Yaz dönemindeki renkli hikayelerden bazıları henüz sezon başını göremeden ekrandan düşmeye başlıyorlar. Reytingleri çok düşük gelip izleyicinin ilgisi düşen diziler, Eylül ayına gelmeden bir kaç bölümde final yapıyor. Bazı diziler ise yazı daha şanslı geçiriyorlar.

Karşılarında çok güçlü rakipler olmayan diziler için büyük bir avantaj oluyor yaz dönemi. Eylül sezonu açılmaya başladığında ise durum tamamen değişiyor! Yaz aylarında izleyicinin dizileri takip etme süreci değişkenlik gösteriyor. Rehavetin daha fazla olduğu bir dönemde dizilerin reyting puanları da düşük oluyor. Normalde daha az izleyici olsa da televizyona olan ilgi düştüğü için genel durumun içinde belli listelerde üst sıralarda yer alıyor kimi diziler.

Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni... Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı! 8

Fakat Eylül ayının gelmesiyle birlikte insanların televizyon izleme eğilimleri de artarak yükseliyor. Hepsi birbirinden iddialı diziler teker teker ekrana gelmeye başlıyor. Bu durum da yazdan Eylül sezonuna geçiş yapan diziler için büyük bir sınav oluyor. İlk haftaların kritik olduğu bir sürece girildi. Yaz döneminde başlayan diziler için Eylül’ün ilk haftaları çok önemli.

Önümüzdeki haftalarda sezonda devam etme şansı bulan yaz dizilerinin durumları yavaş yavaş ortaya çıkacak. Reytinglerin düşük olması ile bazı diziler bir kaç hafta sonra veda edebilir!

Bu arada yazlık dizilerin sosyal medya karnelerinde de kritik haftaya girerken durum aşağıdaki gibi… Sosyal medya ölçümleme servisi Adba.tv’nin yaptığı araştırmaya göre 29 Ağustos-4 Eylül haftasında ekranın en çok konuşulan yapımlarından ilk 10’a girenler sıralanmakta.

Tozluyaka, Senden Daha Güzel, Duy Beni... Yazlık dizilerin sezon sınavı başladı! 9

Yaz sezonunda da büyük ilgi gören Senden Daha Güzel dizisi, ilk sırada yer alıyor. Dizinin sezonda devamına karar verildi. Ancak diğer dizilerle rekabetindeki durumu ilerleyen süreçte göreceğiz. İkinci ve üçüncü sıralarda ise liselerdeki zorbalık, şiddet gibi olayların yer aldığı iki gençlik dizisi Tozluyaka ve Duy Beni arka arkaya geliyor. Yaz sezonunda ilgi gören diziler bakalım ilerleyen haftalarda nasıl sonuçlar alacak! Bu arada geçen hafta ekrana 3. sezonuyla gelmeye başlayan Gönül Dağı 4. sırada yer alıyor. Gelsin Hayat Bildiği gibi yaz dizisinin ardından ise izleyicinin yeni sezonunu merakla beklediği Kuruluş Osman dizisi ve yeni sezona başlayan Kardeşlerim ile yarışma programı Masterchef izliyor bu dizileri. Henüz yeni başlayan Kusursuz Kiracı dizisi ile Seversin de listenin son sıralarında.