Ana sayfa Dizi Haberleri TRT, Çöp Apartmanı dizisi ile bir ilke imza atıyor! Bu dizi kanal için milat olacak!

TRT, Çöp Apartmanı dizisi ile bir ilke imza atıyor! Bu dizi kanal için milat olacak!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanallar her sezon yeni ve iddialı yapımlarını sürdürürken bir süredir TRT ekranları da benzer iddialarla yola çıkmaya başladı. Son yıllarda dönem dizilerine ağırlık veren TRT kanalı, dizi kanalı olma iddiasını sürdürüyor. Üstelik bu iddiayı artık bir çıta daha yükseltmek durumunda!

TRT’deki dizilerden bazıları büyük ilgi görse de pek çoğu reyting sıralamasında alt sıralarda kalıyor. Belli bir kitlenin izlediği diziler olmanın ötesine geçemiyor. Kanal D, atv, Star TV, Fox TV gibi iddialı dizileriyle her yol boy gösteren kanalların yanında TRT, dönem dizileriyle ön plana çıkıyordu.

Diriliş Ertuğrul dizisi, kanalın iddiasını ortaya koyan bir yapım olmuştu. Yine bu sezon başlayacak olan Barbaros dizisinin de aynı nitelikte olacağı bekleniyor. Ancak bir başka kesim var ki farklı dizi tercihleri olan, onları TRT yakalayacak bir iş henüz ortaya koyamamıştı.

Kimi komedi dizileriyle iyi ve usta oyuncuları kadrosunda toplayan işler olsa da diğer kanalların iddialı yapımları arasına girecek bir proje TRT için uzak ihtimaldi. Ancak Görünen o ki durum değişiyor! TRT de artık ‘Ben de varım!’ demek için kolları sıvıyor.

TRT, Çöp Apartmanı dizisi ile bir ilke imza atıyor! Bu dizi kanal için milat olacak! 7

Çöp Apartmanı dizisi bir süredir gündeme gelmekte. Oyuncularına bakınca, TRT dışındaki başka projelerde yer almış kişileri görüyoruz. Birkan Sokullu, Merve Dizdar,Farah Zeynep Abdullah gibi… Bir başka oyuncu var ki onun 8 yıldır ekrana ara vermiş olması ve Çöp Apartmanı dizisini kabul etmiş olması da bir başka ilginç durum. Kim mi o isim? Ezgi Mola…

Milliyet Cadde Yazarı Sina Koloğlu da TRT’nin Çöp Apartmanı dizisiyle yapacağı çıkışı bir ilk olacağını vurgulayarak özel kanallara dizi yapan yapımcıların, artık TRT için de dizi yapacağı bir dönemin açıldığını ifade etmekte.

TRT’nin sadece TRT’ye iş yapan yapımcıları nedeniyle ” ‘kendi yapımcılarını yarattı’ diyelim” ifadesini kullanan Sina Koloğlu, “Bir de çok iş yapan özel televizyon yapımcıları var. Çok uzun zamandır bu yapım şirketlerinin TRT ile aralarında mesafe var” diyerek yaşanan durumu özetliyor.

Ay Yapım’ı TRT için yaptığı Aşk Yeniden dizisini örnek gösteren Sina Koloğlu, 2007 yılında Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy’un oynadıkları diziye atıfta bulunarak OGM Pictures şirketinin yeni sezondaki Çöp Apartmanı dizisine dikkat çekiyor.

Koloğlu sözlerine şöyle devam etmiş: “Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola ve Merve Dizdar başlıca rolleri paylaşıyor. Özel televizyonlara çalışan yapım şirketlerinin ‘dili’ ile TRT’ye iş yapanların ‘dili’ çok farklı. Fark, senaryoda ve yönetmende oluyor. Bu yapım belki bir milat olur ve diğer yapım şirketleri de TRT’yle” çalışır.