Ana sayfa Sosyal Medya TRT1’de bir dizi yükseliyor, diğer dizi final yapıyor

TRT1’de bir dizi yükseliyor, diğer dizi final yapıyor

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında bu sezon önemli diziler yer alıyor. Uyanış Büyük Selçuklu ve Masumlar Apartmanı çok iyi sonuçlar alarak, yayınlandıkları günlerde birinciliklere abone oldular. İyi reytingler elde eden bu yapımlara yenileri de katılacak. En yakında Teşkilat ve Barbaros dizilerinin izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Bunun yanı sıra TRT1’in bir dizisini finale götürme pahasına da olsa aldığı karar sonrası yaşananlar dikkat çekici. Kalk Gidelim dizisi 4 sezondur Cumartesi akşamları yayınlanırken, Gönül Dağı dizisi için yerini bırakma durumunda kaldı. Kendine has bir izleyici kitlesi olan Kalk Gidelim, perşembe rekabetinde de iyi sonuçlar alamadı ve TRT1 için artık final zamanı gelmişti.3 bölüm sonra Kalk Gidelim dizisinin hayranları final hüznü yaşayacak.

Ancak Kalk Gidelim’den Cumartesi akşamlarını devralan Gönül Dağı dizisi ise öyle iyi performans gösterdi ki, TRT1’in aldığı riski kararın hakkını verdi. Kalk Gidelim dizisi belki final yapacak ama TRT1 için Gönül Dağı ile elde ettiği hem güçlü izleyici beğenisi hem de yüksek reytingler önemli bir kazanım oldu.

Bu sezonun en güzel dizilerinden birisi olan Gönül Dağı, 7’li reyting oranlarına çıkarak Cumartesi akşamları birinciliklere abone oldu. Daha önce Kalk Gidelim’in böyle bir gücü yoktu. Yani, TRT1 açısından 2020-2021 sezonunda tutan 3. dizi de Gönül Dağı olarak başarı ortalamasını yükseltti. Dizinin 9. bölümü de 19 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanacak.

Şimdi gelinen noktada ise Gönül Dağı dizisi, ilk 8 bölümü ile çok beğenilmesinin yanı sıra, reytinglerde de güçlü bir konum elde etti. Kalk Gidelim dizisi ise ömrünü tamamladı ve 135. bölüm itibari ile veda edecek.

Bir dizinin yükselişini izlerken, diğerinin finale gidişi de hayranlarını bir hayli üzüyor. Sonuçta, Kalk Gidelim için TRT1 büyük bir fırsat sundu ama hikayenin de bir noktadan sonra bitmesi garipsenmemeli…

Kalk Gidelim’in 17 Aralık Perşembe günü 133. bölümünü izleyebilirsiniz.