Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin çok önemli dizi kararında, arka planı Birol Güven açıkladı!

TRT’nin çok önemli dizi kararında, arka planı Birol Güven açıkladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2019-2020 sezonu başlarında TRT1 ile anlaşarak Seksenler dizisini yeniden hayata geçiren MinT’in sahibi yapımcı Birol Güven, sektörün öncü isimlerinden birisi olarak da kabul görüyor. Güven, uzun yıllar Çocuklar Duymasın dizisi ile gündemdeydi. Sonrasında Seksenler dizisi bayrağı devraldı. Şimdilerde ise bir başka heyecan var Ev Yapımı…

Geçtiğimiz perşembe akşamı ilk bölümü yayınlanan Ev Yapımı’nın beğenilmesi, hatta reytinglerde AB grubunda ilk 10 program arasına girmesi de önemli bir başarıydı. Fakat Birol Güven, reytinglerin daha da artacağı düşüncesini taşıyor.Birol Güven, ekibiyle birlikte harıl harıl 16 Nisan perşembe akşamına hazırlanıyor. Çünkü Ev Yapımı dizisinin iki bölüm üst üste yayınlanması kararı alındı.

TRT’de eyden çekilen videolarla dizi yapma konusu Ev Yapımı’nın iyi bir çıkış yapması ile doğru bir adım gibi göründü. Bu noktada Ev Yapımı’nın pek de amatör olmadığını, teknik ekibin tüm oyunculara uzaktan destek verdiği, ayrıca çekim kalitesi için gerekli ekipmanların da oyuncuların evlerine yerleştirildiğini hatırlatalım. Seksenler dizisi oyuncuları da evde eşleri, çocukları ile birlikte sahneleri kendi kendilerine çekip yolluyor. Peki bu sürece nasıl gelindi? TRT1 nasıl oldu da böyle riskli bir işe adım attı.

Birol Güven, Oya Doğan’ın dizidoktoru sitesine konuştu ve arka planı anlattı. Ünlü yapımcı, şunları söylüyor: “TRT bize “Evde bir şey yapın” dedi. Asıl TRT’nin en önemli lafı şuydu: “Siz evden bir şey yapın. Hata olursa, amatörlük olursa biz onu hoş göreceğiz.” Telefonu kapattım ve oturup bir gecede senaryoyu yazdım. Zaten o gece yazamasaydım yapamazdım. Gruba yolladım ve iş başladı.”

TRT'nin çok önemli dizi kararında, arka planı Birol Güven açıkladı! 7

Birol Güven, Ev Yapımı dizisinde ekip arkadaşlarını cesaretlendirmek içinde kendisini ve ailesini öne çıkardı. Bu durum projenin kabullenilmesi noktasında etkili olmuş. Güven, şöyle anlatıyor:”Zor olan bu hikayeleri birbirine bağlamaktı. Orada çimento ben oldum. Ben kendimi ve ailemi ortaya atmak zorundaydım. Ben ve eşim oynayınca, çocuklarım oynayıp müziklerini yapınca da herkes “Bizde oynayalım” dedi.”

Sadece Seksenler oyuncuları için değil, Tutunamayanlar, Kalk Gidelim ve belki de Payitaht Abdülhamid için evden çekilen sahnelerle yeni bir format oluşturma durumu çalışılıyor. Kalk Gidelim’in 25 Nisan Cumartesi günü ilk evden çekilen bölümünün yayınlanacağını da belirtelim.