Ana sayfa Dizi Haberleri Türk izleyicinin Sefirin Kızı’na ilgisi azalırken, yabancı hayranlar çılgınca destek oluyor!

Türk izleyicinin Sefirin Kızı’na ilgisi azalırken, yabancı hayranlar çılgınca destek oluyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay -Sefirin Kızı dizisi on dönemde yaşanan sıkıntılar ile anılıyor… Geçirgen bağırsak sendromu yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrılmak zorunda kalan Neslihan Atagül’ün gidişi, her şeyi baştan aşağıya değiştirdi.

Her şeyden önce hikaye bütünlüğü ortadan kalktı. Çünkü Nare karakteri merkezdeki ana karakterdi ve her şey de onun etrafında şekilleniyordu. Senaristler ise bu durumu dikkate alarak Tuba Büyüküstün’ün katılması ile hikayeyi Sancar ve Mavi merkezli olarak konumladı… Ancak yeni düzenlemeler Sefirin Kızı’nın kemik izleyicilerini bile çok tatmin edemedi.

Star TV’nin Pazartesi akşamları yayınlanan dizisine yönelik eleştiriler de uzun süredir devam ediyordu. Senaryo farklı bir noktaya gitse de eski hikaye ve yeni hikaye gibi akıllarda bir ayırım da oluştu. Yani dizinin bütünlüğü ortadan kayboldu.

İşte bu tür nedenler Sefirin Kızı dizisini başından bu yana izleyen birçok kişinin başka yapımlara geçmesine neden oldu. Dizinin reytinglerinin düşmesinin sebebi de hikayenin artık tatmin edememesi olarak sosyal medya yorumlarında ifade ediliyor.

Türk izleyicinin diziden kopuşu sürerken, yabancı hayranlar ise daha da çılgınca destek vermeye başladı. Sefirin Kızı dizisiyle ilgili twitter veya youtube ortamlarındaki yorumlara bakıldığı zaman yabancı dizi hayranlarının farklı dillerdeki mesajlarının Türk izleyicilerin paylaşımlarından çok daha fazla olduğunu görebilirsiniz.

Sefirin Kızı, Tuba Büyüküstün ile Engin Akyürek’in 6 yıl aradan sonra yeniden buluşmasına sahne oldu. Kara Para Aşk günlerinden zaten bu ikiliye tutuklu kalan hayranlar da dizinin yeni dönemini dikkatle takip etmeye başladı.

Sefirin Kızı’nın bu değişim sürecinde en büyük desteği yabancı hayranlardan görmesi ve sosyal medyada bu desteğin adeta çılgınlık boyutuna gelmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Bu destek hatırlanacağı üzere Can Yaman ile Özge Gürel’i buluşturan Bay Yanlış dizisinde de kendini göstermişti. Ancak yurt dışı ilgisi bir yere kadar önemli bulunuyor. Zira her şey reytinglerde bitiyor.

Sefirin Kızı şimdilik sezon sonuna kadar gidecek bir pozisyonda. Ancak yeni bir sezon daha devam eder mi, işte bunun yorumunu yapmak çok zor. Bakalım Star TV, Mayıs ayı gelince dizi hakkında nasıl bir karar verecek? İzleyip göreceğiz ve gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

İşte 15 Mart Pazartesi akşamı yayınlanacak olan 44. bölümden ilk fragman, yorumlara bakarsanız yabancı dizi hayranlarının ne kadar yoğun olduğunu da görebilirsiniz.