Ana sayfa Dizi Haberleri Tuzak ve Gecenin Ucunda dizilerinin açtığı yeni yoldan bu sefer Adım Farah dizisi geçiyor!

Tuzak ve Gecenin Ucunda dizilerinin açtığı yeni yoldan bu sefer Adım Farah dizisi geçiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri için artık reytingler kadar yurt dışı satışlarının da etkili olduğunu Tuzak ve Gecenin Ucunda projeleri ile bu sezon net bir şekilde anlamış oldu. Tv8 ekranında yayınlanan Tuzak dizisi, başrolde yer alan Akın Akınözü’nün de etkisi ile yurt dışında büyük ilgi gören projelerden birisi oldu.

tv8, çok iddialı başlattığı Sıfırıncı Gün dizisini düşük reytingler ile yayından kaldırmıştı ama yine düşük reytingler alan Tuzak dizisi 26 bölüm yayınlanabildi. Bunun sırrı da yurt dışı satışlarının yüksek olması ve yabancı dizi hayranlarının projeye sahiplenmesi olarak gözüküyor.

Bir başka önemli örnek ise Star TV ekranında yayınlanan ve 26. bölümde final yapan Gecenin Ucunda dizisi. Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu çiftinin başrolünde yer aldığı dizinin de 26 bölüm yayınlanabilmesinin altında yatan neden yurt dışı satışlarının iyi olmasıydı. Zaten Kadir Doğulu da bu durumu ortaya koyan açıklamalar yapmıştı.

Yani hem Tuzak hem de Gecenin Ucunda dizileri kanalların kabul edemeyecekleri kadar düşük reytingler alıyor olsalar bile ayakta kaldılar ve bir sezonu tamamladılar. İşte bu yurt dışı etkisi şimdi de Adım Farah dizisine yeni bir kapı açmışa benziyor.

Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin ortalamanın yakınlarında seyreden reytingleri beklentilerin altında. Ancak Fox TV’nin çok ilgi çeken ve sosyal medyada da büyük etkileşimler elde eden dizi için nasıl bir karar vereceği de merak konusu.

Dizinin 14. bölümü ile birlikte ilk sezonunu tamamlaması ve 12 bölüm daha yayınlanarak, gelecek sezonda da izleyicileri kendisine çekmesi gibi bir plan hazırlandığı kulislere yansıdı. Toplam 26 bölüm olması beklenen Adım Farah dizisi, şayet ikinci sezonda iyi reytingler alabilir ise yayın süresi daha da uzun olabilir.

Fox TV’nin reytingler noktasında tam istediği gerçekleşmese bile Adım Farah dizisinden vazgeçmeyi düşünmemesinin altında yatan en önemli nedenlerden birisi de yurt dışı ilgisinin yüksek oluşu.

Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisinin ekrandaki başarısı, dizinin hikayesinin çekici olması ve çekim kalitesinin de yüksekliği ile birlikte Adım Farah’ın gelecek sezonda da izleyicilerle buluşması bekleniyor.

“The Cleaning Lady” dizisinden uyarlanan Adım Farah projesinin Mayıs sonunda izleyicilere veda ederek, yaz arasında hem senaryo hem de oyuncu kadrosuna yenilikler yaparak ikinci sezona daha iddialı başlaması da mümkün görünüyor.

Dizinin 26 bölüm olarak düşünülmesi yurt dışı satışları için gerekli. Ancak daha da uzun sürmesi de mümkün. Bunun için ikinci sezonda reytinglerin nasıl geleceği ve yurt dışı satışlarının hangi noktaya ulaşacağı önemli olacak gibi gözüküyor.

14. bölümü ile birlikte 31 Mayıs’ta sezon finali yapması beklenen Adım Farah dizisinin, aynı Tuzak ve Gecenin Ucunda projeleri gibi yurt dışında ilgi görmesi, karar alınmasında da etkili olmuşa benziyor.