Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler dizisinde hesap hatası yaptılar!

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde hesap hatası yaptılar!

tarafından ker_def

Geçen sezon ilk 14 bölümü büyük beğeni topladıktan sonra, senaryo hataları nedeniyle çokca eleştirilen Ufak Tefek Cinayetler dizisi, 1. sezon finaline doğru son bölümlerde toparlamıştı.

İkinci sezon için yaz arasını iyi değerlendiren senarist Meriç Acemi, ilgi çekici iki karakteri diziye monte etti. Ushan Çakır’ın canlandırdığı Emre Çelen ile Osman Sonant’ın hayat verdiği Kerim Adil Sağlam, dizinin yeni sezonuna renk kattılar. Ancak bu durum bir süre önce bozulmaya başladı.

Zira izleyici bu iki karakterin varlığını sorgulamaya başladı. Bu noktada da Ufak Tefek Cinayetler’in hesap hatası yaptığı sonucu ortaya çıkıyor. Diziyi biraz uzatalım hevesiyle Emre ve Kerim karakterlerinin durağanlık içine girmesi tahminleri bozdu.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizideki iki karakteri “taze kötüler” olarak yorumluyor ve şu noktalara dikkat çekiyor:

UFAK TEFEK CİNAYETLER’E TAZE KÖTÜLER

Merve’nin hükümranlığında kötülük tablosu sergileyerek karşımıza çıkan ve Sarmaşık’taki kadın dalavereciliği üstünden yol alarak yumuşatılmış ve şıklaştırılmış psikopatlık-kıskançlık halleri sergileyen ‘Ufak Tefek Cinayetler’, sezonu Edip’in camdan düşmesi ve doktorun zehirlenmesiyle noktalamıştı.

Yeni dönemini de bu süreç üstünden başlattı. Oya’nın gelecekteki mahkemesinden geçmişe bakan senaryonun güç aldığı unsur ise yine entrika ve sözde arkadaşlar arasında hüküm süren psikopat ilişkiler oldu.

Ancak mevcut kötülüğü yeterli bulmayan ve Merve’yle arkadaşlarının orta karıştırıcılığının tıkandığını gören yapım, içeriği taze kötülerle takviye etme ihtiyacı hissetmişti.

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde hesap hatası yaptılar! 7

Bu ihtiyaç doğrultusunda da geçmişi eşeleyip Merve’nin canını yakmak için çıkagelen et tüccarı Kerim ve Pelin’in geçmişindeki cinayeti başkasının üstüne yıkarak suç ortaklığı etmenin yanı sıra Burcu’yla da sevgili olarak yeni bir oyun sürdüren Emre’nin karanlık varlıkları girdi devreye.

Doğruya doğru… Başta sevdim kırmızı arabaya binip giden Merve için yanıp tutuşan Kerim karakterini. Ama sonra helikopter pisti-köpek şikâyeti gibi basitlikler girince devreye işin rengi değişti.

Derken, Emre’nin ciddiyetsiz halleri de psikopatlığın sulandırılmış versiyonuna dönüverdi çabucak. Kötülüğün kol gezdiği rakiplerle mücadelede bakalım bu taze kötüler nereye kadar ilgi sağlayabilecek ‘Ufak Tefek Cinayetler’e?