Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler’de o tarih bir hata mı? Yoksa tamamen bir şaşırtmaca mıydı?

Ufak Tefek Cinayetler’de o tarih bir hata mı? Yoksa tamamen bir şaşırtmaca mıydı?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Salı akşamları ekrana gelen Ufak Tefek Cinayetler’deki tarih sorunu, sosyal medyanın diline düştü!

Dizinin takipçileri, sezon başından beri ‘Yaza merhaba’ partisinde yaşanan cinayetle ilgili ayrıntıları görmek için sabırsızlanıyor.

İlk bölümde partide camdan düşen kişi ve onu iten katilin kim olduğu büyük merak konusu olmuştu. Sezon sonu geldi ve 32. bölümle 5 Haziran akşamı sezon finali yapacak olan dizinin yeni bölümü için heyecan dorukta.

Ancak 31. bölümle birlikte sosyal medyada bazı konular tartışılmaya başlandı. Cinayetin işlendiği partide tüm karakterlerin siyah giymesi ilginç bir detaydı. Aylar önce dizinin ilk bölümü için çekilen söz konusu partide ise kıyafetler bambaşkaydı.

Bu tür bir değişikliğin nedeni ise, camdan düşen kişinin siyah giydiğinin izleyenler tarafından da farkedilmesi oldu aslında. Sezon sonuna gelindiğinde durum bir şaşırtmacaya döndürülerek maktul olma ihtimali bulunan herkese siyah giydirildi.

Ufak Tefek Cinayetler'de o tarih bir hata mı? Yoksa tamamen bir şaşırtmaca mıydı? 7

Bu ayrıntının dışında izleyenlerin sosyal medyada çokça konuştuğu bir konu var. Cinayetin tarihi!

İzleyenler, cinayetin Ekim ayında işlendiği ile ilgili bilgiyi diziden edinmişti.

Ancak partinin ‘Yaza merhaba’ partisi olması kafaları bir hayli karıştırdı.

Bu durum senaristin gözünden mi kaçmıştı, yoksa işin içinde bir şaşırtmaca mı vardı?

Mesut Yar’ın bugün Posta’daki köşesinde de bu konuya değindiği yazısında, ikinci sezon için bir başka cinayete işaret edilebileceği ile ilgili görüşü de dikkat çekiciydi:

UFAK TEFEK CİNAYETLER TÜM CİNAYETLER İÇİN TIKLAYIN

“Katil kimdir bilemem! Ama şunu bilirim ki, dizinin başında Ekim’de işlenmiş bir şüpheli ölümü araştıran polis ekipleri aslında Mayıs’ta işlenen bir “yaza merhaba partisi” cinayetini irdeliyorlar… Ne oldu da zaman aradaki 7 ayı kara deliğe gönderdi acaba? Ya da ikinci sezon adına Ekim’e ekstra bir cinayet mi rezerv edildi? Devreleri yakan sorular, sorular!” ifadesini kullanan Mesut Yar’ın da işaret ettiği gibi, partideki cinayetin dışında bir başka cinayetin tarihiydi belki de Ekim ayı.

Yeni sezon başladığında bu konuyla ilgili detayları daha net elde edeceğiz ancak senarist Meriç Acemi eğer bir ters köşe yapmadıysa, muhtemelen büyük bir tarihi hataya imza atmış olacak!