Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor!

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor!

tarafından zk zk

Oyuncu Burak Hakkı, bir süredir tarımla uğraşıyor. Bir süredir ortalarda olmayan oyuncunun Saroz Körfezi’ndeki çiftliğinde organik tarım yaptığı öğrenildi.

Burak Hakkı oğlu Rüzgar doğduktan sonra hayalini kurduğu çiftliğe 2008 yılında kavuşmuştu. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Güneyli Köyü’nde satın aldığı 35 bin metrekarelik arsada ceviz ve organik sebze-meyve yetiştiren ünlü oyuncu emeklerinin karşılığını almaya başladı.

Burak Hakkı, tarlasını sularken çekilen fotoğrafları Instagram’da takipçileri ile paylaştı.

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor! 11

‘ALET İŞLER, EL ÖVÜNÜR’
Burak Hakkı, bu fotoğrafın altına “Çalışmak bizim işimiz. Alet işler, el övünür” notunu düştü.

Burak Hakkı bu fotoğrafı ise “‘Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ’ Başka atasözü?” notuyla paylaştı.

Burak Hakkı, Bereket TV’de yayınlanan Ziraat Mühendisi Selahattin Yılmaz’ın sunduğu ‘Artı Gündem’ programına konuk olmuş, yeni hayatını anlatmıştı.

İşte ‘Burada birçok şey yetişiyor. Toprakla uğraşmak beni dinlendiriyor’ diyen Burak Hakkı’nın açıklamalarından satırbaşları…

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor! 12

2008 yılında oğlum Rüzgar doğdu. O doğduğu zaman onun geleceği için bir şeyler yapmak istedim. Aynı yıl bu araziyi aldım. Ailem 20 yıldır Gelibolu’da yaşıyor. Yaklaşık 10 yıldır da bahçe ile meşgul oluyoruz, toprakla uğraşmayı çok seviyorum.

10 yıl önce bu kadar ceviz ağacım yoktu. Bu arsayı aldığım zaman genelde burada zeytin yetiştiriyorlardı.

Ben biraz daha araştırıp ‘Kurtuluş Savaşı’ zamanında bu topraklarda ceviz ağacı yetiştirildiğini öğrendim. Cevizin yetişme şartlarını da araştırdım ve burayı ailemle birlikte ceviz bahçesi yapmaya karar verdik.

Birçok şeyi kendim internetten araştırarak öğrendim, çok fazla profesyonel destek almıyoruz bu da bizim için çok keyifli oluyor.

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor! 13

Ben ağaçlarda budama işlemini seviyorum. Annem ise aşılama işleriyle uğraşıyor.Bu arazi ile uğraşmayı seviyorum. Burada birçok şey yetişiyor. Toprakla uğraşmak beni dinlendiriyor.

Şu an da buraya yetemiyorum aslında, zor bir arazi bunun için sürekli araştırıyorum. En büyük hedefim burayı en iyi hale getirmek.

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor! 14

Ünlü oyuncu Burak Hakkı, çiftçi oldu! Arazisinde neler neler yetiştiriyor! 15