Ana sayfa Sosyal Medya Usta oyuncu Reha Özcan hocası Müşfik Kenter’i ölüm yıl dönümünde andı!..

Usta oyuncu Reha Özcan hocası Müşfik Kenter’i ölüm yıl dönümünde andı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –8 Eylül 1932 tarihinde İstanbul’da doğan Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinde Müşfik Kenter, 15 Ağustos 2012’de akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Televizyon ekranlarının usta oyuncusu Reha Özcan, aynı zamanda hocası olan Müşfik Kenter’i 10.ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Reha Özcan instagram hesabında Müşfik Kenter’in bir fotoğrafını yayınlayarak, şu ifadeleri kullandı; “15 ağustos 2012’de aramızdan ayrıldı. Her öğrencisi gibi, bende de çok derin anlamlar bıraktı. Bunu oluşturmak için tek bir isteği oldu. “İyi insan olun” Kaybolmadan bir kaç şey paylaşayım. Aleladeden, alelade olmayın… Ara, daha çok ara… Kötüyü,kötü oynamayın….. Eee, sonra?..  Yapma o elini öyle… Güdük yapma, ya yap, ya hiç yapma… Sevin biribirinizi, ağacı, doğayı, hayvanları… Ruhun şad olsun canım hocam…”

Usta oyuncu Reha Özcan hocası Müşfik Kenter'i ölüm yıl dönümünde andı!.. 7

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan emekli olduktan sonra, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda tiyatro bölümünün yöneticiliğini ve Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun genel sanat yönetmenliğini yapan  Müşfik Kenter, tiyatronun yanı sıra sinemada da oyunculuk yaptı.

1966 Antalya Film Festivali’nde, Bozuk Düzen filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yerli, yabancı TV filmlerinde, belgesel ve reklamlarda seslendirme yaptı.