Ana sayfa Sosyal Medya Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için en dikkat çekici eleştiri!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için en dikkat çekici eleştiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya başlayan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin etkisi büyük oldu. Dev bir pilatoda çekimleri yapılan, büyük bir emek ve özveri ortaya konan proje, izleyicilerden de ilgi görmeyi hak ediyordu.

Hem çekim teknikleri hem oyunculuk performansları hem mekanlar ve aksesuarlar ile Uyanış Büyük Selçuklu dizisi başarılı bir yapım olduğunu ilk bölümden gösterdi. Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Mehmet Özgür, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu gibi oyuncular daha ilk bölümden ilgi çekti.

Müziklerinden savaş sahnelerine kadar etkileyici görüntülerle dolu olan diziye yönelik bazı eleştiriler de var. Her şeyden önce bu bir dizi, yani kurgusal bir yapım. Bu dizideki olayları tarihi gerçekler ile örtüştürmeye çalışmamak, bunun bir kurgu olduğunu unutmamak lazım.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ilk başlangıcındaki savaş sahnelerindeki fışkıran kanlar, her ne kadar efekt ile yumuşatılsa da bazı izleyicileri rahatsız etti. Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, kendi evinde de benzer bir durum yaşandığını yazdı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için en dikkat çekici eleştiri! 7

Dizi hakkında yorumda bulunan Sina Koloğlu’nun haklı bir eleştirisi var. Tarihi karakterlerin sadece at üstünde kılıç sallamadıklarını hatırlatan Sina Koloğlu, adeta senaristlere daha en baştan önemli bir mesaj yollamış oldu.

İşte Sina Koloğlu’nun yorumu:

“‘Uyanış: Büyük Selçuklu’da giriş sahneleri eşimde rahatsızlık yaptı ve kanalı değiştirmek zorunda kaldım. Ağır çekim fışkıran kan durumu… Öte yandan ‘Osmanlı dizileri’ yapa yapa bir tecrübe oluştu diyelim. Bir anlatımı var.

Özellikle giyim kuşam ve senaryonun doyurucu olmaması eleştirileri bir yana, ortaya giden bir tarihi dizi koyuluyor. Belli bir standart yakalandı. ‘Ajitasyon’ olacak tamam ama ‘entelektüel’ yönü de yabana atılmamalı. Bu tarihimizin karakterleri sadece at üstünde kılıç sallamadılar, unutmayalım!”