Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde senaristler sonunda o hatadan döndüler!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde senaristler sonunda o hatadan döndüler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – TRT1 ekranlarında Pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi bu sezona damga vuran yapımların başında geliyor. Çukur, Yasak Elma ve Sefirin Kızı dizileri ile sezon başından bu yana rekabet halinde olan yeni dizinin reyting sonuçları çok iyi geliyor. AB ve ABC1 gruplarında birincilikleri kimseye bırakmayan Uyanış Büyük Selçuklu, totalde ise zaman zaman Çukur veya Yasak Elma’ya geçilse de çoğunlukla bu kategoride de birinci geliyor.

Savaş sahneleriyle, mekanlarıyla ve aksesuarlarıyla her türlü görselliğin ince bir şekilde düşünüldüğü bir dizi olması, güçlü oyunculuklar ve hikaye ile birleşince ortaya 2020-2021 yılının en çok konuşulan dizilerinden birisi çıkmış oldu. Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Mehmet Özgür, Leyla Lydia Tuğutlu, Hatice Şendil, Sevda Erginci, Gürkan Uygun gibi önemli isimlerin kadrosunda yer aldığı dizide, çok geniş bir oyuncu kadrosu var.

Hikayede de ise uzun bir süre Ekin Koç’un canlandırdığı Sencer karakterini öne çıkartan senaristler, bir anlamda Sultan Melikşah’ın geride kalmasına neden olmuştu. Bu durumda bazı izleyiciler tarafından eleştiri konusu yapılmıştı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde senaristler sonunda o hatadan döndüler! 7

Özellikle Ekin Koç’un muhteşem oyunculuğu ile başroldeki asıl karakter olan Melikşah’a hayat veren Buğra Gülsoy’un önüne geçtiği de uzun süredir konuşuluyordu. Ancak Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin son bölümlerinde bu durum değişmeye başladı.

Sultan Melikşah karakteri daha çok öne çıkartılmaya başlandı. Savaş sahnelerinde de Buğra Gülsoy’un etkili performansı dizinin havasını da bir anda değiştirdi. Dizinin bu şekilde daha etkili ve daha gerçekçi olduğunu belirten dizinin takipçileri, Sultan Melikşah karakterini en önde ve en güçlü karakter olarak görmek istediklerini belirten yorumlar yapıyor. Tabii ki Ahmet Sencer karakterine de büyük bir sevgi ve ilgi olduğunu hemen hatırlatalım.

4 Ocak Pazartesi akşamı yayınlanacak olan 15. bölümde de yine çok etkili sahneler izleyeceksiniz. İşte yeni bölümden yeni görüntüler: