Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu ve Alparslan dizilerinin yapımcısı Emre Konuk, yeni dizi hedefini belirledi!

Uyanış Büyük Selçuklu ve Alparslan dizilerinin yapımcısı Emre Konuk, yeni dizi hedefini belirledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Emre Konuk ismini dizi hayranları hem yönetmenlik yaptığı projelerden hem de sahibi olduğu Akli Film’in ortaya çıkardığı yapımlardan tanıyor… Yönetmen olarak; 2016 yılında Yunus Emre, 2017 yılında İsimsizler ile 2017-2019 arasında Payitaht Abdülhamid isimli dizilerin başarısına ortak olan Emre Konuk, adından da yapımcı kimliği ile ortaya çıktı.

2020 yılında yaptığı Kuşlarla Yolculuk isimli projenin ardından Uyanış Büyük Selçuklu dizisiyle TRT1 ekranında milyonlarca izleyiciyi etkileyen Emre Konuk, ardından da bu yapımın devamı niteliğinde olan Alparslan Büyük Selçuklu’ya imzasını attı.

Selçuklu devletini anlatan bu projesi ile TRT1’de milyonlarca izleyicinin gönlünü kazanan Emre Konuk, oyuncularla da yakında ilgileniyor ve iyi bir ekip ile çalışıyor.

Hay Sultan isimli TRT1’in Ramazan Ayı için hazırladığı dizinin de yapımcısı olan Emre Konuk, şimdi de kendisine yeni bir hedef seçti…

Uyanış Büyük Selçuklu ve Alparslan dizilerinin yapımcısı Emre Konuk, yeni dizi hedefini belirledi! 7

Eyyübiler Devleti’nin kurucusu ve ilk komutanı olan Selahattin Eyyübi, 1187’de Kutsal Topraklar’ı Haçlılardan geri almak için büyük bir ordu kurdu.. Komutasındaki ordusuyla beraber 4 Temmuz 1187 tarihinde Hıttin Muharebesi ile Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy’ın ordusunun büyük bölümünü yok eden Selahattin Eyyübi, 88 yıllık Hristiyan egemenliğine de son verdi.

III. Haçlı Seferi’nde Haçlı devletlerine karşı verdiği olağanüstü mücadelesiyle Müslüman, Kürt, Arap ve Türk kültüründe önemli bir figür haline gelen Selahattin Eyyübi’nin hikayesi dizi olacak. ”Kudüs Fatihi” olarak anılan bu ünlü sultanın hikayesini Emre Konuk dizi yapacak.

Türkiye ile Pakistan ortak yapımı olacağı belirtilen yeni dizi için görüşmelerin devam ettiği ortaya çıktı.
Ansari Shah Film’le ortak çekilecek olan yeni dizi için mekan arayışları yapılıyor.

Tuzla ve Gebze bölgesinde plato kurulabilecek bir alan aranıyor. Dizinin çekimlerinin Haziran ayında başlaması beklenirken, her bölümün 60 dakikadan oluşması bekleniyor. Dizinin kadrosunda yer alacak oyuncular konusunda da çalışmalar başlatıldı.