Ana sayfa Dizi Arşivi Vatanım Sensin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Vatanım Sensin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, tanışıp evlendikleri ‘Binbir Gece’ dizisinin ardından yıllar sonra ‘Vatanım Sensin’de yine başrolü paylaştı. Türk tarihinin önemli ulusal kurtuluş mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın destansı öyküsü bu diziyle anlatıldı. Efsane dizinin abartılı bazı sahneleri eleştirilse de hem çok sevildi hem de reytinglere damgasını vurdu. Diziyi izleyen milyonların vatan sevgisi ikiye katlandı.

Özellikle karizmatik oyuncu Halit Ergenç, üstün performansıyla adeta zirve yaptı. Şimdilerin ünlü oyuncuları Miray Daner, Pınar Deniz, Boran Kuzum ve Kubilay Aka, ‘Vatanım Sensin’ dizisiyle tanındı. Dizideki dillere destan Hilal-Leon aşkı yayımlandığı her bölümde sosyal medyayı salladı. Sette tanışıp sevgili olan Miray Daner ile Kubilay Aka, sonrasında yollarını ayırdı.

Vatanım Sensin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D

Yapımcı: 03 Medya

Türü: Tarihi Dram dizisi

Yayın Tarihi: 27 Ekim 2016

Bitiş Tarihi: 7 Haziran 2018

Mekan: İstanbul, İzmir, Ayvalık İzmit

Bölüm sayısı: 59

Sezon Sayısı: 2

Süresi: 150-200 dakika

Müzik: Yıldıray Gürgen

Başrol: Halit Ergenç, Bergüzar Korel

Oyuncular: Miray Daner, Pınar Deniz, Celile Toyon, Fatih Artman, Boran Kuzum

Jale Aylanç, Levent Can, Berker Güven, Okan Yalabık, Ufuk Bayraktar, Şükran Ovalı, Onur Saylak, Genco Özak, Senan Kara, Kubilay Aka, Baki Davrak

Senarist: 1.Sezon: Necati Şahin, Nuran Evren Şit, Nergis Otluoğlu Akoğlu, Ali Aydın… 2.Sezon: Uygar Şirin, Melih Özyılmaz, Melek Seven, Deniz Gürlek

Yönetmen: Durul Taylan, Yağmur Taylan, Burak Arlıel

TÜM HABERLER

Vatanım Sensin dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Dizi ile ilgili tüm haberleri okumak için lütfen tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/vatanimsensin

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/vatanimsensinKanalD

Instagram: https://www.instagram.com/vatanimsensinkanald/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClHmkirMNtRAvyDqQK4sERA

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin/bolumler

HİKAYESİ

Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesi.

Balkan harbinin sonlarına doğru Osmanlı Ordusu’na bağlı Selanik’te görev yapan binbaşı olan Miralay Cevdet bir vatansever askerdir. Eşi Azize’ye tutkun bir aşık ve çocukları Ali Kemal, Yıldız ve Hilal’e şefkatli bir baba, annesi Hasibe Hanım’a ise hayırlı bir evlattır. Ordudayken yakın arkadaşı Miralay Tevfik’le beraber cephede vatan topraklarını kaybetmemek için var gücüyle direnirken başına gelen bir olay hayatında yeni sayfa açacak, Cevdet ailesinden kopmaya mecbur kalacak ve Selanik Vilayeti’nden İzmir’e göç etmek zorunda kalan Azize’ye ise Tevfik yardım edecektir. Azize’ye karşı gizlediği duygularını belli etme pahasına yanlarında olur. Oysa Tevfik’in de büyük bir sırrı vardır.

Azize ise kendini eşi, üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulacaktır. Canından çok sevdiği eşinin başına gelen olay sonrası Ankara Hükümeti, Mustafa Kemal ve arkadaşları lehine ajan olarak Yunan tarafına geçen Cevdet’in yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek çocuklarını yetiştirecektir. Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde, Hilal ise vatansever ve mücadeleci bir genç kızdır.

Vatanım Sensin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

MEKANLAR

Vatanım Sensin’in çekimlerinin İstanbul’da kurulan özel bir platonun yanı sıra İzmir, Ayvalık ve İzmit’te dönemin dokusuna uygun olan mekanlarda yapıldı.

KARAKTERLER

Halit Ergenç-Cevdet

Bergüzar Korel- Azize

Miray Daner-Hilal

Pınar Deniz-Yıldız

Celile Toyon-Hasibe Ana

Fatih Artman-Yakup

Boran Kuzum- Leon

Jale Aylanç-Makbule

Levent Can-General Filipos

Berker Güven-Aleksi .

Okan Yalabık-William Charles Hamilton

Ufuk Bayraktar-Dağıstanlı

Şükran Ovalı-Seher

Onur Saylak-Tevfik

Genco Özak-Mehmet

Senan Kara-Veronika

Kubilay Aka-Ali Kemal

Baki Davrak-Vasili

Vatanım Sensin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

DÜNYAYI ETKİLEDİ

Wounded Love ismiyle yayınlarını yurt dışında sürdüren dizi, birçok ülke televizyonu tarafından satın alındı. Dizinin yayınlandığı 2017 yılında bile yapılan satışlar 50 ülkeyi geçmişti. En son 2020 yılının Mart ayında Şili’de gösterilmeye başlanan Vatanım Sensin, büyük beğeniyle izlendi. Ayrıca dizideki Hilal -Leon aşkı da geniş kitleleri etkiledi. Miray Daner ile Boran Kuzum, ‘en iyi dizi çifti’ seçildi.

ETKİLEYİCİ SAHNELER

‘Vatanım Sensin’in 10 Kasım’da ekrana gelen bölümünde Halit Ergenç’in ‘Mustafa Kemal’ sahnesi izleyen milyonları duygu seline sürükledi…

Azize ile Cevdet’in hasreti sona eriyor…

Herkesi gözyaşlarına boğan kavuşma…

Hilal ve Leon’un dillere destan aşkı…

Vatanım Sensin’in finalinde Cevdet ile Azize, vatan için kendi canlarını feda ediyor…

JENERİK MÜZİĞİ

‘Vatanım Sensin’ in tüyleri diken diken eden muhteşem jenerik müziği Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor.

TÜM BÖLÜMLER

Vatanım Sensin dizisinin tüm bölümleri youtube’da açılan resmi kanalında yayınlanmaktadır. Ayrıca dizinin birçok sahnesinden görüntüleri de bu kanalda bulabilirsiniz.