Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin’e, Cevdet’in tokat gibi yanıtı damgasını vurdu!

Vatanım Sensin’e, Cevdet’in tokat gibi yanıtı damgasını vurdu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Kanal D ekranlarında yayınlanan ve sezon finali yapmaya hazırlanan Vatanım Sensin dizisinin dün akşam yayınlanan 58. bölümüne Filippos ve Cevdet arasında geçen bir konuşma damgasını vurdu!

Cevdet’in ifşa olmasından sonra peşinden ayrılmayan Filippos, onu suç üstü yakalayarak zindana götürttü. İğne yaparak bilinçaltındakileri öğrenmeye çalışan Filippos, işkence altındaki Cevdet’ten bilgi almaya çalıştı.

Bu sırada Türklerle ilgili yaptığı konuşmaya Cevdet, adeta tokat gibi bir yanıt verdi.

Filippos, “Hastalık gibisiniz, yıllardır sizinle yapılan savaşlar da aslında dünyanın sağlığına kavuşma çabasıdır.
Bugüne kadar pek çok millet sizinle savaşa girdi ama öldürücü darbeyi vurmak bize düştü. Bir zamanlar bir ucu Viyana’da bir ucu Mısır’da olan bu hastalık, şimdi a-Ankara ile Kars arasında hapis oldu” ifadelerini kullandı.

İğnenin tesiri altındaki Cevdet, Filippos’u dinlemeye devam etti. Yunan komutan, bu kez Cevdet’e işbirliği teklif ederek “Sen de bir hastalık gibi Türk ordusundan Yunan ordusuna sıçrayıp ordumuza büyük zararlar vermişsin ama şimdi buradasın. Zeki bir adamsın. düşmanım da olsan bunu söylemekten çekinmem diyerek gel benim safımda ol, sonra da dünyanın neresinde birhayat kurmak istiyorsan yardım edeyim” diyerek onu kendi saflarına çekmeye çalıştı.

Ancak vatanı için canını vermeye çoktan hazır olan Cevdet, tüm bu konuşmalar üzerine öyle laflar etti ki izleyen herkesin gözleri yaşardı.

Vatanım Sensin'e, Cevdet'in tokat gibi yanıtı damgasını vurdu! 7

Cevdet’in konuşması şöyleydi:

“Burası çok güzel, İzmir çok güzel. Söylediklerinde hata var. Düzelteyim. Sen hastalık dedin ya, senin o hastalık dediğin, aslında bütün imparatorlukların kaderi. Daha çok oku kumandan. Senin hastalıkla mücadele dediğin, aslında işgal, katliam. Evet, sen sadece işgal kuvvetleri kumandanısın, o kadar. Sen bizi küçümseme. Benim milletim bütün dünya tarihinin gördüğü, göreceği istiklal savaşını veriyor. Şanla şerefle. O şimdi Anadolu’da hapisken, sen öyle görüyorsun, bütün zincirlerini kıracak, muzaffer olacak benim milletim. Ben görsem de görmesem de. Ama olacak.”

VATANIM SENSİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Cevdet’in bu sözlerine çok kızan Filippos, askere dönüp, “Bunları duymak için mi vurduk iğneyi” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Cevdet’in tüm bu şartlar altında bile vatanını müdafaa etmesi, izleyenleri de gururlandıran bir hareket oldu.

İşte o çok konuşulan sahne: