Ana sayfa Dizi Haberleri Vuslat dizisinin oyuncusu yeni TRT dizisinde!

Vuslat dizisinin oyuncusu yeni TRT dizisinde!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Milli Mücadele’nin 100. yılına özel olarak hazırlanmakta olan Ya İstiklal Ya Ölüm isimli dizi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Kirli Kedi imzalı yapımın yönetmenliğini Yasin Uslu üstlendi. Funda Çetin’in kaleme aldığı tarihi kurgu niteliğindeki dizinin kadrosunda önemli isimler var. Vuslat dizisinde Salih Baba karakterine hayat veren Mehmet Özgür’ün de kadroda yer aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca; Birkan Sokullu, İlker Kızmaz, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Serkan Ercan gibi önemli isimler yapımda rol alıyor.

Dizi, İstanbul’un işgali ve Meclis-i Mebûsan’ın İstanbul’da dağıtılmasıyla Ankara’da yeniden açılması arasında geçen 6 kritik haftayı gerçeklere bağlı kalarak anlatıyor.

Vuslat dizisinin oyuncusu yeni TRT dizisinde! 7

6 hafta boyunca mebusların canları pahasına, vatan aşkıyla gizli ve tehlikeli yollarla Ankara’ya ulaşma çabaları, Milli Mücadele hareketine İstanbul’dan silah taşıma gayretleri, Atatürk’ün yeni Meclisi açma mücadelesi ve işgale karşı topyekûn karşı koyma iradesinin anlatıldığı dizide; yerli ve yabancı oyuncuların yanı sıra binlerce figüran yer alırken; dönemi en iyi şekilde ekrana yansıtabilmek için kullanılan onlarca gerçek mekân, dönem arabaları, silahlar, kostüm ve dekor tasarımı da izleyiciyi olayların içine çekecek.