Ana sayfa Dizi Haberleri Yalaza dizisi modern Nasrettin Hoca hikayesi!

Yalaza dizisi modern Nasrettin Hoca hikayesi!

tarafından ker_def

Yalaza dizisi modern Nasrettin Hoca hikayesi! 7

Anadolu’da gerçekte hiç de olmayan, yaşamayan karakterler ve tiplerin komedisini değil gerçekçi bir kasaba atmosferini ekrana getirecekleri iddiasıyla yola çıkan ‘Yalaza’cılar, zorlama şivelerin, komik olmak adına Anadolu zekâsına hakaret eden karakterlerin dizilerinde yer almayacağını vurgulamakta. Hadi hayırlısı diyelim.

Her şey iyi güzel de… Peki, ‘Yalaza’ ne demek diye sorarsanız…

Adapazarı-Taraklı’ya özgü bir anlatım sanatı olup günümüz tabiriyle ‘birini işletmek’ şeklinde de tanımlanabilecek ‘Yalaza’, bir yandan canı sıkılanları güldürmeye yarıyor… Bir yandan da insanları ayıltıp dikkatli olmaya yöneltiyor. Yani en özet ifade şekliyle ‘Yalaza’, zor zamanların sığınağı anlamında kültürel bir miras!

Anlayacağınız ‘Yalaza’da bugünün Türkiye’sinde, bugünün Anadolu’sunu, zamana uymuş insan tiplerimizle ve olanca doğallığıyla izleyeceğiz.

‘Yalaza’nın ne demek olduğunu kısaca belirtmenin ve yapımcıların diziyle ilgili iddialarını aktarmanın ardından Anadolu’nun bağrından gelen bir iş olarak toplumsal kültür mirasını yaşatma özelliğini taşıyan dizinin içeriğine geçecek olursak…