Ana sayfa Sosyal Medya Yalı Çapkını dizisi aradığı morali Cannes’taki MIPCOM fuarında buldu!

Yalı Çapkını dizisi aradığı morali Cannes’taki MIPCOM fuarında buldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları Star TV ekranında yayınlanmakta olan Yalı Çapkını dizisinin ikinci sezon senaryosuna yönelik eleştirilerin artarak devam ettiği bir ortamda, Cannes’ta düzenlenen MIPCOM içerik fuarı dizinin ekibi için motivasyon kaynağı oldu.

Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi geçen sezonun en iyi çıkışını sergileyen yapımdı. Yalı Çapkını dizisinin ikinci sezonunda ise senaryo kadrosunun değişmesi, yeni oyuncuların dahil olması ve karakterlerin farklılaştırılması ile birlikte yepyeni bir dönem başladı.

Ancak bu yeni dönemin ambiyansını ilk sezondan diziyi tutkuyla seyreden izleyicilerin çok da beğenmediklerini sosyal medyadaki tepkilerden görme fırsatı elde ettik. Dizinin yeni senaryo grubunun ilk sezonda büyük dikkat ile hikayeyi takip eden izleyicileri hiçe sayarak karakterler üzerinde çeşitli oynamalar yapmaları rahatsızlığın birinci nedeniydi.

Yalı Çapkını dizisi aradığı morali Cannes'taki MIPCOM fuarında buldu! 7

Ferit ile Seyran karakterlerinin hikayesinin ilk sezona göre daha duygu eksikliği ile yazılmasına yönelik tepkiler de sosyal medyada dillendirildi. Diziye katıla Binnur Kaya ve Tarık Emir Tekin gibi isimler izleyicide çok büyük de bir etki bırakmadı.

Yalı Çapkını dizisinin eleştiriler altında olduğu ve reyting düşüşü nedeniyle de adeta alarm zillerinin çaldığı bir dönemde MIPCOM Fuarı ekibin moralini yükselten gelişmelere sahne oldu.

Zaten yabancı dizi hayranlarının çok yoğun bir destek sunduğu Yalı Çapkını dizisi Cannes’ta düzenlenen MIPCOM içerik fuarının da gözde yapımları arasında yer aldı. En yüksek satış rakamına ulaşarak bölüm başı 700 bin dolarlık anlaşmaların yapılması ile birlikte Yalı Çapkını dizisine yurt dışındaki alıcılardan çok yoğun bir talep olduğu görüldü.

İşte bu durum Türkiye’de senaryosu nedeniyle eleştirilen ve reytinglerin düşmesi nedeniyle de ekibi rahatsız eden sürecin tam ortasında gerçekleşti. Moral bulan Yalı Çapkını dizi ekibi, senaryoya yönelik eleştirileri de kısa sürede bertaraf ederek yeniden reytinglerinde büyük bir sıçrama yapma hedefiyle yola devam ediyor.