Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi dünyanın her yerinde sevilir; işte çok iddialı bir neden!

Yasak Elma dizisi dünyanın her yerinde sevilir; işte çok iddialı bir neden!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de büyük başarı kazanan Yasak Elma dizisi, Fox TV ekranında pazartesi akşamları yayınlanmaya devam ediyor. 29 Mayıs’ta final bölümü yayınlanacak olan dizi, çok büyük başarılar kazandı. Özellikle de Fox TV gibi dizilere müthiş yatırımlar yapan ama bunun karşılığını çoğunlukla alamayan bir kanal için, Yasak Elma bulunması zor bir mücevher gibiydi.

Eda Ece ve Şevval Sam ikilisi projenin en başından bu yana hikayede bulunuyor ve birçok ünlü isim de bu dizide çeşitli roller ve sürelerle bulundu. Bu isimlerden birisi de Sevda Erginci… Zeynep karakteri ile dikkat çeken ünlü oyuncu, ilk iki sezonda hikayede yer almış, sonra ayrılmıştı ve altıncı sezonda ekibe geri döndü.

Zeynep karakterini çok seven dizi hayranları da Sevda Erginci’nin yeniden ekranda Yasak Elma dizisiyle yer almasından çok memnun.

Yasak Elma dizisi dünyanın her yerinde sevilir; işte çok iddialı bir neden! 8

İspanya’da da yayınlanan Yasak Elma dizisi, ülkedeki birçok izleyicinin kalbini fethetmiş durumda. 19 Şubat tarihinde Antena 3 kanalında yayınlanmaya başlanan Yasak Elma’nın o zamandan bu güne kadar ortaya koyduğu performans da İspanyol izleyicisinin projeyi ne kadar çok önemsediğini gösteriyor.

Pecado Original ismiyle yayınlanan Yasak Elma dizisinin yüzde 15 izlenme payı elde ederek “son on yılın en iyi dizi” olarak öne çıkması da dikkatlerden kaçmadı. Kanalın tarihine geçen bir izlenme yüzdesinin elde edilmesi de İspanyol izleyicisinin Türk dizilerine ne kadar meraklı olduğunu da gösteriyor.

Sevda Erginci, Yasak Elma dizisinin bu kadar çok beğenilmesinin altında yatan nedeni antidepresan etkisi olarak ifade ediyor. Dizi ülkede bu kadar popüler olunca, İspanyol dergisi Semana, Sevda Erginci ile olan röportajı yayınladı.

Yasak Elma dizisi dünyanın her yerinde sevilir; işte çok iddialı bir neden! 9

Erginci bu röportajda Yasak Elma dizisinin dünyanın birçok ülkesinde beğenilmesinin nedenini şu sözlerle ifade etti:

“Bence dünyada başarısının sebebi bütün kültürlerde anlaşılabilecek bir konusunun olması, sıcak karakterleri ve dünyasıyla insanların üzerinde antidepresan etkisi yaratması…”

Gerçekten de Yasak Elma dizisi Türkiye’de dizilerin bu kadar kısa sürede ekrana veda ettiği bir ortamda 6 sezonluk dev bir başarıyı ortaya koydu ve yurt dışı satışlarıyla da hala gündem olmaya devam ediyor.