Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisini yayından kaldırılmaktan kurtaran Eda Ece’nin ısrarı oldu!

Yasak Elma dizisini yayından kaldırılmaktan kurtaran Eda Ece’nin ısrarı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eda Ece, instagram’da katıldığı sohbette yaptığı açıklamalarla Yasak Elma dizisinin arka planındaki bazı gelişmelerden haber verdi. Yıldız karakterinin nasıl olup da bu kadar çok sevildiği soruldu. Eda Ece’nin bu karakteri canlandırırken sergilediği doğaçlama performansının öneminin biraz geç keşfedildiği ortaya çıktı.

Yasak Elma dizisi ilk 2 sezonuyla ne çok iyi ne çok kötü performans sergiledi. Dizinin 3. sezonu itibariyle düşüşe geçmesi ve yayından kaldırılması beklentileri vardı. Ancak, bu durumu engelleyen kişi Eda Ece oldu. Ünlü oyuncunun, diziyi 3.sezonda bulunduğu noktadan çok yukarılara taşıdığına şahit olduk.

Eda Ece, doğaçlama performansı ile bu başarının mimarı oldu. İlk başlarda Eda Ece’nin doğaçlama sahnelerinin kurgu sırasında atıldığı da ortaya çıktı. Eda Ece, “İzlemediğiniz, kurguda atılan daha çok sahnemiz var” diye konuştu.

Eda Ece, doğaçlama konusunda bir hayli ısrarlı davranmış. Oyuncu, setteki arkadaşlarının doğaçlama sahnelere güldüğünü görünce devam etmiş. Zamanla da Eda Ece’nin bakışı ve kullandığı sözler dizinin senaristinden kurgusuna kadar diğer kişileri de etkilemiş.

Eda Ece, doğaçlama sahneler sayesinde dizinin dramdan komediye dönüş yaptığını ve bunun da izleyicileri ekranda tutmaya devam ettiğini düşünüyor. Yıldız karakterinin sürekli morali bozulan ve dram yaşayan birisi olması durumunda dizinin bu kadar çok tutmayacağı da biliniyor.

Yasak Elma dizisini yayından kaldırılmaktan kurtaran Eda Ece'nin ısrarı oldu! 7

Yıldız karakterinin neden çok sevildiği sorusunu yanıtlayan Eda Ece, sette yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Yıldız’ı o şekle evriltmek benim fikrimdi. Sette içimden öyle geldi. Garson bir kızın, holding sahibi birisiyle evlenmesi. O ortamda sürekli alaya alınması. Bir süre sonra ya çekip gitmesi gerekiyordu ya da onlara akıllıca verecek bir cevabı da yok. Bu durumu ancak alaya alarak aşabiliriz diye düşündüm. Yoksa sürekli ağlayabilir, yüzü düşebilir. Öyle bir karakteri de izlemesi zevkli değil.

Repliklere doğaçlama yaparak, sanki birazcık salağa yatarak, neşeli bir şekilde üste çıkarak, öyle bir yerden aldım.O da reaksiyon almaya başladı. Sette arkadaşların güldüklerini hissedince sonra onu daha fazla yapmaya başladım. Repliklere bakıp durum neyi gerektiriyorsa eklemeler yaparak, Yıldız’ı yoğurmaya başladım. Çok iyi sonuç verdi, yakıştı da. İnsanlara seyir keyfi verdi.İzlerken modun yükseliyor. Yıldız karakterinin içine girip eğlenmeye başladı.

Doğaçlamanın bir gücü oldu. Sonra kurgucumuz, senaristimiz, yapımcımız da bunu sevdi. Kalemlerinde daha bana uygun döndürmeye başladılar. Şakaları yazılı sahneler bitince yapıyordum, sonra onları kurguda kesiyorlardı. Yani izlemediğiniz daha çok esprim vardı. Sonra kurgucumuz bu sahneleri kullanmaya başladı.

Sosyal medyada viral olmaya başladı. Tamamen bizim elimizden çıktı. Paylaşmalar başlayınca daha güzel oldu. Yıldız dizi harici de bilinen bir karakter oldu. O enerjiyi sevdiler. Eda’dan tarafları var,benim lügatımı kullandığı için. Çok güzel oldu. Yıldız’a yakıştı. Diziyi zorla komediye evrilttik. ”

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz: