Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma, resmen yerli Yalan Rüzgarı… Yeni sezonda sürpriz karakterler geliyor!

Yasak Elma, resmen yerli Yalan Rüzgarı… Yeni sezonda sürpriz karakterler geliyor!

tarafından zk zk

Fox TV’de ekrana gelen Yasak Elma dizisi, başlangıçta pek çok izleyici tarafından eleştiri almıştı. Yaşanan olayların günlük hayata uymadığı, entrikaların baş döndürdüğü dizi, sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutuluyordu.

Ancak dizi ilerledikçe izleyenler diğer dizilerden başka bir yere oturtmaya başladı. Artık her olayda mantık aramayan izleyici, kimi zaman komik ya da trajikomik buldukları durumlar karşısında, aynı tepkileri vermemeye başladılar.

Pek çok izleyici ‘Yerli Dallas’ diyordu sosyal medyada. Ancak en doğru tespitin ‘Yerli Yalan Rüzgarı’ olduğu da sosyal medyadan çıktı.

Milliyet Cadde Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde bu konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı ve Yasak Elma’nın, bir dönem ekranların çok izlenen dizisi olan Amerikan yapımı Yalan Rüzgarı’na benzerliklerini ortaya koydu.

Entrikası hiç bitmeyen dizinin, belki de Yalan Rüzgarı gibi yıllarca sürecek olduğunu da söyleyen Sina Koloğlu, yeni sezonda Nesrin Cavadzade’nin oynadığı Şahika karakterinin de dizinin gidişatında etkili olacağını ve büyük ihtimalle sürpriz yeni karakterlerin de ortaya çıkacağını yazdı.

Sina Koloğlu’nun yazısı şöyleydi:

YERLİ ‘YALAN RÜZGARI’…

“Yerli ‘Yalan Rüzgarı’mız final yaptı.” Bu, benim değil, Ekşi Sözlük’te okuduğum yorumlardan biri… Hani denir ya ‘Cuk’ oturmuş ‘Yasak Elma’ için… “Yalan Rüzgarı kalitesini yakalayan ilk Türk dizisi. 35 yıl gecikmeyle de olsa başardık. Halit’in bir Victor Newman’dan, Ender’in bir Jill Abbott’tan, Yıldız’ın bir Nina Webster’dan, Alihan’ın Danny Romalotti’den ve Zeynep’in Cricket Blair’den eksiği yok, fazlası var. Bu dizide de 20 sene devam edebilecek güçlü karakterler, dinamizm ve entrika potansiyeli hayli mevcut.”

Senaristlerine ‘tebrikler’ geliyor.

Melis Civelek ile Zeynep Soyata… Melis’le tanışıklığımız çok eskilere gider. Yani nasıl ve ne aşamalarla bu noktaya geldiğini çok iyi biliyorum. Önce işin mutfağında yetişti, ardından üreten tarafa geçti. ‘Telenovela’ tarzının en başarılı senaristlerin biri oldu. ‘Asla Vazgeçmem’ (Sırma Yanık’la), ‘Güllerin Savaşı’ (Yine Yanık’la) gibi ‘harbi telenovela tarihimizin’ önemli dizilerinde imzası var. Ve ‘Yasak Elma’… Kendi kendinin ‘eleştiri’ halini çok iyi yansıtan, diğerlerinden daha ‘olgun’ bir yapım diyebilirim. Nesrin Cavadzade, önümüzdeki sezonun yeni belirleyeni olacak. Sanıyorum ‘sürpriz’ karakterlerle de tanışacağız.