Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma’da Ender karakteri Şevval Sam’ı kesmedi, daha da kötüsünü istiyor!

Yasak Elma’da Ender karakteri Şevval Sam’ı kesmedi, daha da kötüsünü istiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Şevval Sam, pazartesi akşamları yayınlanan Yasak Elma dizisinde Ender karakteri ile 3 sezondur izleyicilerin karşısına çıkıyor. Entrikalar ve kötülükler ile anılan Ender’i canlandırınca ünlü oyuncunun hayranları bir hayli afallamıştı. Nasıl olur da böyle bir karaktere hayat verebilir? diye yakınmalar da yaşanmıştı. Zira Şevval Sam hep iyi rolleriyle bilinirdi.

Ancak ünlü oyuncu Ender rolünden memnun. Hatta daha da ileri gitmek istiyor. Yani Ender’den daha da kötü bir kadın rolü bekliyor… Episode dergisine konuşan Şevval Sam, Ender’in bile kendisini kesmediğini belirterek, ters köşe rolleri aradığını söyledi.

Oyuncu, “Daha önce iyiyi oynamış kadınlar, kitlemi kaybeder miyim, sevmezler mi beni gibi kaygılar yaşarken şimdi daha önce iyiyi oynasa da kötü karakteri oynamaya cesaret gösterebiliyor. Bence bu anlamda ilham verici olmuş da olabilir Ender çünkü bu zamana kadar iyi kadın, melek, tatlı kız, evimizin kızı kategorisinden birden ters köşe bir yere gittim. Gerçekten daha sertini oynamak istiyorum; daha da ileri gitmek, daha fazla deneyimlemek istiyorum artık” açıklamasını yaptı.

Peki Şevval Sam neden daha sert ve zorlayıcı bir rol istiyor? Hedefi unutulmaz bir karakteri mi ortaya çıkarmak? Oyuncu, bu sorulara yanıt olacak şekilde verdiği yanıtta, hayatı tek başına hep deneyimleyerek öğrendiğini ve çok da hata yaptığını vurguladı.

Yasak Elma'da Ender karakteri Şevval Sam'ı kesmedi, daha da kötüsünü istiyor! 7

Sam, bu noktada İpek Bilgin’in kendisindeki büyük etkisinden de bahsetti ve şunları anlattı:

“Hayatı yaptığım müzikle, oynadığım karakterlerle keşfetmeye çalıştım. Hep onlar, yolculuklarımda rehberlerim oldu ama hayatı anlamaya çalışırken onları da becermeye çalışıyordum. Müziği anlamaya çalışırken hayatı, hayatı anlamaya çalışırken müziği eşlik aldım. Ama oyunculuğu, hayatı anladığım dönemde anladım. İnsan malzemesini, hayatı anladığım yaştayım artık. 46 yaşındayım ve artık oh be, tamam dedim yani, hayat böyle bir şey. Bunu anladığım 40’lı yaşlarımda oyunculuğu da anladım; çünkü müzik de oyunculuk da hayat da hep paralel gitti. 40’lı yaşlarıma geldiğimde kendimi tanıdım, kendi malzememi keşfettim.

Şimdi öğrendim oyunculuğu, Yasak Elma’yla. Bu arada İpek Bilgin’le Bahar Kerimoğlu’nun bende bu anlamda çok ciddi bir karşılığı var, onların çok büyük emeği var üzerimde. İpek müthiş bir hoca, sadece oyunculukla ilgili değil, İpek’in oyunculuğa dair anlattığı birçok şeyde hayatı keşfetmeme sebebiyet verecek müthiş ipuçları ve tüyolar vardı. Oradan öğrendiklerim hayatı keşfetmeme, hayatta öğrendiklerim de oyunculuğu keşfetmeme sebep oldu.”