Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma’nın Zeynep’i Sevda Erginci, nereden nereye gelmiş!

Yasak Elma’nın Zeynep’i Sevda Erginci, nereden nereye gelmiş!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Hem güzel  hem yetenekli… Sezon başında Kanal D’de yayınlanan Ver Elini Aşk dizisi final yaptıktan sonra bu kez Fox’un Yasak Elma dizisiyle karşımıza çıktı Sevda Erginci.

O dizide güzel köylü kızı Ayperi rolünü başarıyla canlandıran Sevda Erginci, bu kez şehirli bir kız olan Zeynep’i oynuyor.

Başarılı oyuncu, Ver Elini Aşk dizisinden sonra izleyiciyi şaşırtan bir rolle karşımıza geldi. Kız kardeşi ile birlikte İstanbul’da yaşamaya çalışan Zeynep, zengin çocuk Alihan’ın da büyük ilgisini çekti.

Sade ve duru güzelliğinin yanı sıra oyunculuğuyla da ilgi gören Sevda Erginci, bu kez Zeynep ve Alihan aşkıyla ekranlara gelen hikayenin de asıl kahramanlarından. Erginci, yeni dizisiyle kendisini hem izleyiciye hem de Alihan’a sevdirmesini başarmış gibi gözüküyor.

Yasak Elma'nın Zeynep'i Sevda Erginci, nereden nereye gelmiş! 8

Fox TV’nin yayınlandığı dönemlerde çok konuşulan dizisi Karagül’deki Ayşe rolüyle de dikkat çeken Sevda Erginci’nin süreç içerisinde geldiği nokta ise büyük başarı hikayesi.

Karagül’de dikkat çeken Erginci, Ver Elini Aşk dizisi ile gönülleri fethetti ve şimdi de Yasak Elma ile yine kendisine hayran bırakıyor.

Sevda Erginci, Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportajda Zeynep karakteri ile benzer yönlerini şöyle anlatıyor: “Kendimle yüzleşmemi sağladı. Çok benzeyen yönlerimiz var. Güçlü durmaya çalışıyor. Ben de böyleyim.”

Kendisini oyunculuk konusunda geliştirmek için farklı karakterler oynamayı tercih ettiğini ifade eden Sevda Erginci, 16 yaşında tiyatro oyununda rol alarak başlamış mesleğe. 18 yaşında ise Koyu Kırmızı dizisiyle, dizi sektörüne adım atmış.

Onur Tuna ile aralarındaki boy farkına da değinen oyuncu, “Buna sette çok gülüyoruz. Onur Tuna 1.97, ben ise 1.59 boyundayım. Seyirci sevdi ama…” ifadesini kullanıyor.

İlk kez bir dizinin başrolünde olmasıyla ilgili olarak da Sevda Erginci şunları söylüyor:

“Böyle bir hissin ne olduğunu bilmiyorum. İyi bir işin içinde olmak, iyi hissettiriyor. Zaten, ‘Başrolüm, ne kadar güzel’ demek insanı uçuruma götürebilir. Oralardan uzak durmak gerekiyor. Güzel bir iş yapıyoruz ve yaptığımız şeylerin mutluluğunu yaşamak gerekiyor.”

Peki Sevda Erginci kimdir?

3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul’da doğan  güzel oyuncunun anne ve babası, O henüz  4 yaşındayken ayrıldı. İçindeki oyunculuk ve tiyatro aşkı ise 15 yaşında başladı.

Tiyatro ile ilk buluşması Semaver Kumpanya’da çocuk tiyatrosunda “Paki ve Sevgi Çiçekleri” oyunu ile oldu.

Yasak Elma'nın Zeynep'i Sevda Erginci, nereden nereye gelmiş! 9

1,5 yıl oyunculuk eğitimi alan güzel oyuncu 2012 yılında “Koyu Kırmızı” adlı dizide Özgü Namal ve Ozan Güven ile birlikte  oynayarak Ayşe karakterini canlandırdı.

2012’de Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen’in başrollerini paylaştığı Osmanlı Devleti’nin son zamanlarını anlatan “Veda ” adlı dizide Lamia karakterini canlandırdı.

2013 – 2014 yılları arasında yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı “Karagül” dizisinde Ece Uslu ve Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

YASAK ELMA TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Bu dizide canlandırdığı Ayşe karakteri ile dikkat çekti. Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde oynadığı Sevda karakteri ile esas çıkışını yaptı.

Yağmur Ünal’ın yapımcılığını üstlendiği ve çekimleri Muğla’da gerçekleşen “Uzaklarda Arama” adlı filmde Fırat Tanış, Kaan Urgancıoğlu, Suna Selen, Elif Atakan, Ekin Türkmen ile birlikte rol aldı. Filmde Nazlı karakterini canlandırdı.

Ver Elini Aşk dizisinde Ali İl ile birlikte ilk başrolünü üstlenen yetenekli oyuncu dizide, aşırı derecede gelenekçi, becerikli ve sevgi dolu köylü kızı Ayperi karakterine hayat verdi. Şimdi ise Fox TV’nin yeni dizisi Yasak Elma’da Zeynep rolüyle ekrana geliyor.