Ana sayfa Sosyal Medya Yeşim Ceren Bozoğlu, Y kuşağının yeni sosyal medya akımına kendini kaptırdı!

Yeşim Ceren Bozoğlu, Y kuşağının yeni sosyal medya akımına kendini kaptırdı!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, Y kuşağının ortaya çıkartığı yeni bir sosyal medya akımını instagram sayfasından duyurdu.

Televizyon Gazetesi Detay – Son olarak Kanal D ekranında kısa sürede yayından kalkan Yüzleşme dizisinde izlediğimiz Yeşim Ceren Bozoğlu, 3 ay çalıştığı rolün 4 bölümde bitmesinin üzüntüsünü yaşamıştı.

İyilik temelli bu akımda 6 adımı da detaylı şekilde anlatan Bozoğlu, iyiliğin ve daha iyi olmanın amaçlandığı bu akımın ileride herkes tarafından daha çok duyulacağına inandığını belirtti.

“Bildiğin şeyi öğret, birine koçluk yap” yaklaşımının da sergilendiği bu yeni akım için Yeşim Ceren Bozoğlu takipçilerine “Ne dersiniz?” sorusunu da yöneltti.

İşte o paylaşım:

”İyilik” yeni Cool ???✌???‍???‍♀️
Yeni bir akımdan bahsedeceğim size…Dünya üzerinde yayılmaya başladı??“Betterness” diyorlar adına.Y kuşağının dünyaya kattığı önemli değerlerden biri.Yakında sıklıkla duyacağınıza inanıyorum.Sözlük anlamı:”iyilik, üstünlük, daha iyi/üstün olma, altın veya gümüşün miyardan daha saf olması”.Daha iyi bir 21. Yüzyıl isteyen her bireyin SORUMLULUK alması üzerine kurulu bir manifesto.Kişisel anlamda, çıkar ve kâr hesabı yapmaksızın başkalarına, topluma FAYDA üretmek üzerine…İlginizi çekiyor mu???‍♀️
Güzel ???…Öyleyse işte size bu akımı uygulamak için çok basit 6 adım:
1)İyi olanı ayırd et,araştır ve maddi manevi iyi olana yatırım yap.Bu izlediğin dizi de olabilir,aldığın sabun markası da, yüzüne sürdüğün krem de…İçeriğini, tükettiğin şeyin iyilik peşinde olup olmadığını araştır.Organik olmayandan, sosyal sorumluluk sahibi olmayandan ve bütüne fayda sağlamayandan uzak dur ?
2)Bütçenden 1 tl de olsa iyilik için para ayır.10 kişi yapsa 10 tl, 100 kişi yapsa 100 tl eder malum.Hiç yapamıyorum diyorsan ayda bir kez #askıdasimit al mesela.
3)Daha az tüket.Gerçekten kaç ayakkabıya ihtiyacın var, kaç kazağa, kaç jeane?Gerçekten?Sorunun cevabını dürüstlükle düşün ve tüketim orucu dene ara sıra.Gerçekten ihtiyacın olmayan bir şeyi satın alma.Minimalism belgeselini mutlaka seyret.Ve kendi hayatına nasıl adapte edersin düşün ?
4)Çalış.Ama anlam bulduğun bir işin içinde ol.Anlamsız bulduğun, seni mutlu etmeyen işi yapma.Sevdiğin işi bul ve onu aşkla yap.O zaman hem paraya hem de mutluluğa sahip olacaksın.Buna bütün kalbinle inan.
5)Yaşa.Hayatını işle takas etme.Bu dünyadaki en pahalı ve yerine koyulamaz şey zaman.Hayallerini erteleme.Seyahat et, yapmak istediklerini gerçekleştirmek için her alternatifi düşün.Ölüm dışında her problemin bir çözümü var.2-3 şey deneyip vazgeçme.Belki de sadece o kapı için henüz doğru anahtarı bulamamışsındır ? ?
6)Sivilize ol.Yani sosyalleş,içinde yaşadığın toplumla bağlarını kuvvetlendir.Gönüllü ol.Lütfen kalbini çarptıran, sevgini ilgini ve şevkatini akıtabileceğin yer neresi ise orayı bul ve onlara katıl.Bildiğin şeyi öğret.Birine koçluk yap.
Gibi?Ne dersiniz???‍♀️

Yeşim Ceren Bozoğlu, Y kuşağının yeni sosyal medya akımına kendini kaptırdı! 7