Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yunus Emre Yıldırımer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yunus Emre Yıldırımer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yunus Emre Yıldırımer, 5 Şubat 1982 tarihinde Siirt’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Yunus Emre Yıldırımer
Doğum Tarihi: 5 Şubat 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.81 m.
Kilosu: 74 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Babası: Ayas Yıldırımer
Eşi: Melisa Özge Yıldırımer
Çocuğu: Doğu Yıldırımer
Kardeşleri: Bir abisi, bir de kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/yunusluemre/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Yunus Emre Yıldırımer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Siirt doğumlu. Babası memur olduğu için çocukluğu Diyarbakır’da geçti. Üç kardeşler, bir abisi bir kız kardeşi var. Konservatuvar eğitimine devam ederken kendisi gibi oyuncu olan Melisa Özge Yıldırımer ile evlendi. Çiftin Doğu adında bir oğlu var. “Doğu’yu çok seviyorum. Orada yaşamak bambaşka. Annem bana 8 aylık hamileyken İstanbul’da doğum yapmak istemiş. Ama ben sürpriz yapıp erken dünyaya gelmişim. Bütün kardeşler farklı mesleklerdeyiz, abim işletmeci kız kardeşim de turizmci.”

Çocukluk yılları: Pek parlak bir öğrenci değildi. Eğitim sistemini reddetti ve kendisini basketbola verdi. O yüzden liseyi 6 yılda bitirdi. “Türkiye’de her şeyi sanki öğrenmek zorundaymışız gibi bize dayatan bir eğitim sistemi var. Ben de bu yüzden sistemi reddettim ve o yüzden de liseyi 6 senede bitirdim. Diyarbakır’dayken bir dönem veteriner olmak istedim. Hayvanlarla çok zaman geçiriyordum. Sonra babamın tayini İstanbul’a çıktı. Diyarbakır’da da lisede sınıfta kalmıştım. ‘Ben okumak istemiyorum’ dedim. Liseyi sevemedim. Rahmetli dedem ‘Okumayacaksan, çalışacaksın’ dedi. ‘Tamam’ dedim. Bir tekstil işine başladım. Sonra oradan bir büfeye geçtim. Her değiştirmemde dedem ‘Okuyacak mısın?’ diye soruyordu. Ben de ona ‘Hayır’ diyordum. 19 yaşımda askere gitmek istedim. Bana ‘Sen ilkokul mezunusun’ dediler. ‘Bu böyle olmaz’ dedim. Babam iktisat mezunu, amcam Galatasaray Üniversitesi mezunu, diğer amcam çevre mühendisi. Askere gitmekten vazgeçip okumaya karar verdim. Liseyi 2.5 senede dışarıdan bitirdim. Ama meslek lisesi olduğu için acayip bir sistem vardı ve ben yine okula gidiyordum. Sonra tiyatroyla tanıştım.  Annem baktı, herhalde ‘bu çocuktan bir şey olmayacak’ diye düşünüp ‘Fatih Belediyesi’nin tiyatro kursu var. Oraya git’ dedi. Yetkin Dikinciler hayranıyım. Diyarbakır’dayken onun oyunlarına giderdik. Onunla büyüdüm. Annem bizi her hafta tiyatroya götürürdü. Oradan içimde bir şey kaldı. Annem ilkokul mezunudur ama üniversite mezunlarına taş çıkartır.”

Eğitim hayatı: İlkokulu ve liseyi Diyarbakır’da okudu. Daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nü bitirdi.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2007 yılında ‘Hatırla Sevgili’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Fatih Harbiye’ dizisinde canlandırdığı ‘Şinasi’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mütevazi, sıcakkanlı, idealist.

Düşünce yapısı:  Hayranları ve sevenleri ile kurduğu iletişimin çok önemli olduğuna inanıyor. “Oyunculuk halka sırtını çevirip, şımarmak değil, halkın senden istediğini vermekmiş, ‘Fatih Harbiye’ dizisinden sonra bunu anladım. Seni seven insanlara her zaman aynı sıcaklıkta yaklaşman gerekiyor. Bunu yapamayan piyasadan silinmeli bence. Bir gün ben de yapamazsam ben de silineyim. İnsanlara yetişemiyorsan bu mesleği yapmanın anlamı yok.”

İlk sinema filmi: Levent Demirkale/ Selam

Hayata bakışı: Hayranlarının sevgi ve ilgisinden memnun ancak popüler olmak onun için çok önemli bir mevzu değil. “Olaylara hiç hayran sayısı olarak bakmadım. Bunu düşünerek yaşamıyorum. Biri bana baktığında hep ‘Neden bakıyorlar acaba?’ diye düşünürüm. Ben sadece mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. ‘Aktörüm’ diye böbürlenerek yaşamak istemiyorum çünkü beslenemem o zaman. Yani ben setten çıktıktan sonra takım elbiseyle elinde tespihle dolaşmıyorum ki. Müşfik Kenter hocamız bize hep ‘Aktör olmayın, insan olun’ derdi. Onu düstur edindim. O şöhret denilen şeye hiç kapılmadım. Yaptığım işlerle oğluma güzel bir miras bırakmak istiyorum.”

İş hayatına bakışı: Tiyatronun dinamizmini çok başka buluyor. Ama dizilerde de çok efor sarf etmek gerektiğini düşünüyor. “Tiyatrodan bir şey kazanamıyorsunuz. Ama ben yaparım. Para kazanmama gerek yok benim tiyatrodan. Benim şu ana kadar tiyatrodan en fazla kazandığım para, oyun başına 80 liradır. Devlet tiyatrosunda böyleydi ama çok güzel geliyordu. Tiyatro sürekli bir şey katar. Kendi bedenini hissedersin. Başka bir yapıdır. Dizideki sirkülasyon daha farklı. Tiyatroda o enerjiyle ondayken bile oyunu veriyorsun ve devam etmek zorundasındır. Onun heyecanı çok başka. Orada kendini keşfettiğin için, dizide de o ritmi yakalarsan, çok güzel şeyler ortaya çıkabilir. Sadece yapı olarak şöyle bir durum var. Tiyatroda 300 kişinin duyması gereken ses, jest fazla abartı olmamak gayesiyle gerekli. Dizide biraz daha minimal.”

Yunus Emre Yıldırımer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Gönlünden, ileride komedi yapmak geçiyor. İşini çok severek yapıyor.” Bundan başka bir iş yapamam. Dizi, tiyatro, sinema.  Buna hepsi dahil.  Ben, derdi olan  karakterleri seviyorum. Şu anda oynadığım gibi  (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz) takım oyunu içinde olmayı tercih ederim. Oyuncuyu taşıyan yardımcı oyuncudur aslında. Çünkü o ona pas verir. Itır (Esen) Abla öyle söylerdi.”

Baba olmak hayatını nasıl etkiledi? Çocukken, aileden alınan eğitimi çok önemsiyor. Baba olunca hayata bambaşka bir açıdan bakmaya başladı. “Bir bireyin, diğeriyle olan ilişkisi tamamen çocukken aldığı eğitime bağlı. Bu yüzden anne-babanın görevi çok büyük. Mesela benim annem, evlendiğim son güne kadar kadına karşı nasıl saygılı olmam gerektiğini anlattı. Kendimi bildim bileli bıkmadan usanmadan kadına saygıdan bahsetti. Ne büyük bir miras. Biz bu bilinçle büyüdük. Oğlumu da aynı bilinçle büyüteceğim. Öncelikle Allah isteyen herkese nasip etsin. Çok tarifsiz bir duygu. Baba olduktan sonra ne kadar değersiz olduğumu anladım. 39 yaşıma gireceğim. 39 yaşı at çöpe, bambaşka bir hayat başlıyor artık. Vatanına, milletine, ailesine hayırlı, sağlıklı, iyi bir evlat olsun. Başka bir isteğim yok.”

Kimlere hayranlık duyar? ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde beraber rol aldığı Oktay Kaynarca’ya hayranlık duyuyor. “Oktay abiyle çalışıyorum diye değil ama hakikaten disiplini inanılmazdır, kimseyi üzmez. Bir gün bir yere geleceksek onun gibi gelelim. Ben Oktay abiyi konservatuara ders niyetine koyarım. Çünkü bu kadar ego sıfır, işini yapan ve hiçbir şekilde bundan gocunmayan bu seviyelere gelip bunlara devam eden insan çok zor bulunur. “

TELEVİZYON DİZİLERİ  

2015/2020 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz /Alpaslan Çakırbeyli

2013/ 2014 – Fatih-Harbiye/ Şinasi

2011 – İnsan Aldandı / Ömer Korcan

2011 – Mavi Kelebekler / Murat Cengiç

2010 – Kader Çizgisi/ Semih

2010 – Güz Gülleri / Ali-Bilal Aydın

2009 – Yapma Diyorum

2009 – Kırık Kalpler – Ritmini Arayan Kalpler

2009 – IV. Osman / Seri Katil

2008 – Dantel / Murat

2008 – Bir Göçmen Kuştu O

2007 – Sardunya Sokağı / Orçun

2007 – Evimin Erkeği/ (Memo

2007 – Elif’in Günlüğü / Burak

2006/2007-Hatırla Sevgili / Ömer

SİNEMA FİLMLERİ   

2020- Fragrance/ Mustafa

2018- Bal Kaymak / Yasin

2016- Somoncu Baba: Aşkın Sırrı / Hacı Bayram Veli

2013 – Selam/ Harun

TİYATRO OYUNLARI

2008- Son Dünya / Hostes

2009/2010- Kral Dairesi / İstanbul Devlet Tiyatrosu

2009/2010- Sindirella Ç.O. / Tiyatro Mie

2009/2010- Eksik / Tiyatro Hal

2010/2011-  A4 / Tiyatro Hal

2012/2013- Yaka Beyaz / Tiyatro Hal

Ramazan Şenliği / Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Tahir İle Zühre – Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Telgrafçı Hamdi / Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Hülleci / Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Yanlışlıklar Komedyası/  Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Barış Gezegeni / Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu

Ceviz ile Karınca / Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu