Ana sayfa Dizi Haberleri Yürek Çıkmazı, Tuzak, Gülcemal, Yüz Yıllık Mucize dizilerinin ortak bir noktası var!

Yürek Çıkmazı, Tuzak, Gülcemal, Yüz Yıllık Mucize dizilerinin ortak bir noktası var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranında yeni diziler izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Bu diziler arasında son dönemde Gülcemal ve Yüz Yıllık Mucize projeleri de farklı hikayeleri ile dikkat çeken yapımlar oldu. Tuzak ile Yürek Çıkmazı ise sezon başından bu yana sürüyor.

En popüler diziler konusunda sosyal medyada yapılan araştırmalar, reytingler ile karşılaştırıldığı zaman ortaya garip bir tablo çıkıyor. İşte Adba TV tarafından 10-16 Nisan tarihleri arasında yapılan araştırmada da en popüler diziler konusunda ilk 10 dizinin durumu şaşırtıcı oldu.

Listenin ilk iki sırasında reytingleriyle de müthiş bir çıkış yakalayan Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti bulunuyor. Bu iki dizi açısından sosyal medya başarısı da kanıtlanmış oldu.

Ancak üçüncü sırada yer alan Tuzak dizisi, düşük reytingler ile Cuma akşamları yayınlanıyor ve 26. bölümde final yapacak. Yani bu kadar iddialı dizinin yayınlandığı ve Tuzak’tan çok daha yüksek reytingler elde ettikleri halde sosyal medyada varlık sergileyememeleri garip bir durum. Tuzak ise, başından bu yana sosyal medya ilgisini hep üzerinde hissetti ve en büyük başarısı da bu oldu.

Adım Farah dizisinin de reytinglerde orta sıralarda olmasına rağmen, sosyal medyada gayet başarılı bir durumda olduğunu görmekteyiz. Bu listeye 4. sıradan giren dizinin başrollerinde yer alan Demet Özdemir ile Engin Akyürek ikilisinin farkını da sosyal medyadaki büyük etkileşim çalışmalarından anlayabilirsiniz.

Yürek Çıkmazı, Tuzak, Gülcemal, Yüz Yıllık Mucize dizilerinin ortak bir noktası var! 7

Yüz Yıllık Mucize, Gülcemal, Gelsin Hayat Bildiği Gibi ve Yürek Çıkmazı dizileri için ise durum biraz daha farklı. Ortalamanın altında reytingler elde ederek ayakta kalma mücadelesi veren bu projeler sosyal medyada ise birçok iddialı dizinin önünde yer aldı. Yani reytingler, sosyal medya ortamında da her şeyin belirleyicisi değil.

Yargı dizisi ise ikinci sezonda çok başarılı reytingler ile yoluna devam eden bir proje olmasına rağmen, sosyal medyada çok düşük oranlar elde eden dizilerin arkasında kaldı. Bu da garip bir durum.

Sonuç olarak, sosyal medyadaki konuşulan projeler ile reytinglerde yüksek oranlar elde edenler arasında bazen uyum sağlanırken, çoğu zaman da uyumsuzluk gözlemleniyor.