Ana sayfa Foto Galeri Zayıflama isteği nelere malolabiliyor? İrem Derici’nin yaşadıkları herkese örnek olmalı!

Zayıflama isteği nelere malolabiliyor? İrem Derici’nin yaşadıkları herkese örnek olmalı!

tarafından zk zk

Zayıflama isteği nelere malolabiliyor? İrem Derici'nin yaşadıkları herkese örnek olmalı! 7

Televizyongazetesi/Analiz-Ece Er

Güzellik Faşizminin Son Kurbanı İrem Derici Oldu

İnce olmanın toplumda moda olma algısı ciddi bir faşizmdir. Artist ve mankene benzeme çabası ruhun kendini yok etmesine ve beynin de bedene takıntı yapmasına neden oluyor. Popüler kültür arasında aşırı zayıflığın alkışlanıyor olması bu faşizme destek veriyor ama sonuçları hiç hesaplanmıyor. Yemenin ayıplandığı zayıflığın alkışlandığı bu sistem pek çok insanın hayatını kaybetmesine veya o sınıra gelmesine neden olmaktadır.
İnce olmak ile zayıf olmak aynı şey değil!

İnsanlar anatomileri nedeni ile aynı fiziksel görüntüye sahip değildir. Irksal, genetik gibi faktörlerin ile “kendince ince” olabilirler ama bu kimilerine yetmez. Sağlıklı olmak “normal kiloda olmak” diye yorumlanmalıdır. Ne yazık ki ışıkların altında yaşayanlar için “ zayıf olmak” güzellik kriteri olarak yorumlanmaya başladı.
Zayıf olmak; güzel olmak, çekici olmak, seksi olmak ile eş değer kabul edilmeye başladı. Böyle olmayınca da “Star” kategorisine alınmaya başlıyor. Oysa Star olmak için yetenek ve ışık lazım! Bu durum o kadar büyük bir sektör oldu ki zaman zaman kötü haberleri duymaya başladık. İşte bunlardan biri de İrem Derici. Ne yazık ki bu kadar büyük bir sesi, starı zayıflamak uğruna kendini iskelete çevirmiş görmekteyiz.
Son günlerde yoğun bakım servisinde tedavi gören sanatçı, her ne kadar “besin zehirlenmesi” tanısı ile hastanede yatıyor olsa da vücudu direncini yitirmiş. Boşaltım sisteminde problem oluştuğu ve aşırı su kaybından dolayı tedavi gördüğü açıklamaları geliyor.