Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada 12 Mart Salı 142. bölümde kayınvalideler eleştirdi ama Topal yaptığı yorumla hepsini fena bozdu!

Zuhal Topal’la Sofrada 12 Mart Salı 142. bölümde kayınvalideler eleştirdi ama Topal yaptığı yorumla hepsini fena bozdu!

tarafından zk zk
Fox TV’de ekrana gelen Zuhal Topal’la Sofrada programının 142. bölümünde Perihan Hanım ve gelini Merve Hanım’ın evine konuk olundu.
Televizyongazetesi/Detay

Merve Hanım 27 yaşında, 2 çocuğu var. Yarışmaya Sakarya’dan katılan gelin, dünya ve Türk mutfağından birbirinden güzel yemekleriyle rakiplerini devirmeye kararlı.

Kayınvalide Perihan Hanım ise organik ürünlerin kendi çapında uzmanı. Perihan Hanım ilk gün çantasında getirdiği bir şişe su ile dikkat çekti. Her şeyin organik olmasına dikkat ettiğini söyleyen Perihan Hanım, kullandığı suyu bizzat gidip kaynağından aldıklarını belirtmişti.

Merve Hanım’ın menüsü şöyle:

Fransız usulü soğan çorbası
Mantı
Et fajita
Patates püresi
Mevsim Salata
Fırında kabak tatlısı

Merve gelinin yemeklerine yorumlar nasıl oldu?

Zuhal Topal'la Sofrada 12 Mart Salı 142. bölümde kayınvalideler eleştirdi ama Topal yaptığı yorumla hepsini fena bozdu! 8

Zuhal Topal’ın yorumu tüm kayınvalideleri susturdu!

Çorbanın orjinalini araştıran Muhabbet Hanım, çorbayı beğenmediğini söylerken, soğan çorbasının soğan koktuğunu söyleyen Emine Hanım herkesi şaşırttı.

Muhabbet Hanım internette izlediğinde ışıklı bir aparatın çorbanın üzerinde olduğunu gördüğünü söyleyip geline bu aparatın niye olmadığını sordu! Herkesi şaşkına çeviren bu durum üzerine Muhabbet Hanım, internette izlediği videoyu gösterdi. Merve gelin, “Her duyup araştırdığınızı benim yapmamı bekliyorsunuz. Siz üzerinde ışık dönen bir şey istiyorsunuz. Sizin gelininiz de çok zorlanacak. O gün anlayacaksınız” diye konuştu.

Nuray Hanım lezzetli bulduğunu söylerken Nazmiye Hanım, lezzetinde bir eksiklik olduğunu söyledi.

Masada Fransız usulü soğan çorbasına yapılan eleştiriler üzerine Zuhal Topal, tam tersi bir yorum yaparak herkesi şaşırttı.

Zuhal Topal, soğan çorbasını çok beğendiğini ve Paris’te yediğinden daha güzel olduğunu belirterek orada yediğinin ağır olduğunu ama Merve Hanım’ın yaptığı çorbanın baharatının, tadının, tuzunun çok iyi olduğunu söyleyerek herkesi şaşırttı. Paris’te yediğini daha ağır bulduğunu ama Merve gelinin yaptığı soğan çorbasının ondan daha lezzetli olduğunu belirtti.

Çorbaya olur olmaz eleştiriler getiren kayınvalideler ise bu yorum karşısında sadece susup baktılar.

Mantının güzel olduğunu ama beğenmediğini söyleyen Emine Hanım, mantının büyük yapıldığını söyleyerek eleştirmeye çalıştı ama Zuhal Topal bu yoruma çok kızdı. Pek çok yerde mantı yediğini ve farklı yörelerde farklı büyüklükte yapıldığını belirterek itiraz etti. Nuray ve Nazmiye Hanım da beğendiklerini ifade ettiler.

Muhabbet hanım hamurunu kalın bulduğunu ama tadını beğendiğini söyledi.

Zuhal Topal da eleştiren kayınvalidelere karşın bugüne kadar programda yediği mantılar arasında en lezzetlisi olduğunu, tadının, sosunun gayet yerinde olduğu söyleyerek geline teşekkür etti.

Zuhal Topal'la Sofrada 12 Mart Salı 142. bölümde kayınvalideler eleştirdi ama Topal yaptığı yorumla hepsini fena bozdu! 9

Fajita sunumu büyük dikkat çekti… Kayınvalidelerin adeta yüzü düştü!

Merve gelin, Fajita sunumla dikkat çekti. Özel servis tabaklarıyla servis edilen fajitanın yanındaki ananas sosu, domates sosu ve patates püresi ile adeta göz boyadı.

Fajita ile ilgili pek bilgisi olmayan kayınvalideler, ananas ve domates sosu menüde yazmıyor diye önce itiraz ettiler. Zuhal Topal hemen müdahale edip zaten fajita’nın yanında bu sosların olması gerektiği, olmazsa olmazı olduğunu, ancak patates püresinin ekstra olduğunu ve bu nedenle menüye yazıldığını belirterek geline gelen tuhaf eleştirileri baştan kesti.

Etin pişirilirken mühürlendiğini söyleyen geline Muhabbet Hanım’ın tavrı ise çok garip karşılandı. Doğranmış etin mühürlendiğini soran Muhabbet Hanım’ın bu sözleri çok şaşırttı. Zuhal Topal,  “Bütün et mühürlenip parça et mühürlenmez diye bir şey söylenir mi? Yanlışı başta yaptınız” diyerek olabileceğini belirtti. Etin tiftik tiftik olduğunu söyleyip eleştiren Muhabbet Hanım, lezzetini sorunca da güzel bulduğunu belirtti.

Muhabbet Hanım’ın olmadık eleştiriler getirmesi üzerine Merve gelin iddialı konuşarak “Sizin gelininiz bunu yapamaz. Benim sunumumu gördüğünüz anda sizin yüzünüzdeki ifade değişti. Gerçekten çok tepkili gelmişsiniz” diye konuştu.

Muhabbet Hanım, geline yanıt vermeye çalıştı ama sunumun başarılı olmasının tüm kayınvalidelerin moralini hayli bozduğu da ekrandan anlaşıldı.

Zuhal Topal da etin bir miktar fazla piştiğini ama lezzetinin ve yanındaki sosların çok güzel olduğunu belirterek gelen olmadık eleştirileri de bir anlamda yalanlamış oldu.

Merve gelinin kabak tatlısı ise tüm kayınvalideler tarafından beğenildi.

Merve geline kaç puan verdiler?

Nazmiye Hanım 3

Nuray Hanım 5

Emine Hanım 4

Muhabbet Hanım 4

Zuhal Topal’ın puanı ise 9 oldu…