Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada 13 Mart Çarşamba 143. bölümde hediye veren geline kayınvalidelerden bir garip tepki!

Zuhal Topal’la Sofrada 13 Mart Çarşamba 143. bölümde hediye veren geline kayınvalidelerden bir garip tepki!

tarafından zk zk
Zuhal Topal’la Sofrada programının 143. bölümünde kayınvalide Nuray Şahin ve gelini Özge Şahin yarışıyor.
Televizyongazetesi/Detay

Özge Hanım 28 yaşında ve 5 yıllık evli. Kayınvalidesi Nuray Hanım ise haftanın neşeli ve diğer kayınvalidelere göre daha adaletli puanlarıyla dikkat çekiyor.

Özge gelin tüm yemeklerini yetiştirip sofrasını da özenle kurdu. Ancak yine de kayınvalidelerin eleştirilerinden kurtulamadı!

Kayınvalidelere bir şıklık yapmak isteyen Özge gelin, küçük bir pakette programa özel hazırlanan magnet ve mumları kayınvalidelere hediye etti.

Ancak kayınvalidelerden bazıları bunları rüşvet olarak kabul etti. Gerek olmadığını söyleyenler oldu. Zuhal Topal bu durumu “Kızcağız bir hoşluk yapmış ama yine yaranamadı!” diyerek eleştirdi.

Kayınvalideler olayı iyice abartıp gelinin kıyafetine kadar getirdiler. Nazmiye Hanım, siyah giyinen gelini “Yas tutuyorsunuz galiba” yorumuyla şoke etti.

Bu yoruma çok şaşıran Zuhal Topal, “Her şey bitti gelinin kıyafetine mi karışıyorsunuz. Bu faso fiso muhabbetleri geçelim lütfen” diyerek tepki gösterdi.

Bu gereksiz tartışma uzayıp giderken Zuhal Topal müdahale edip gelinden servise başlamasını rica etti.

Zuhal Topal'la Sofrada 13 Mart Çarşamba 143. bölümde hediye veren geline kayınvalidelerden bir garip tepki! 8

Özge gelinin menüsü şöyle:

Yalancı işkembe çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarma
Havuç tarator
Güveçte patates püreli soslu köfte
Arpa şehriyeli pilav
Mevsim salata
Bülbül yuvası

Özge Hanım’ın yemeklerine yorumlar nasıl oldu?

İşkembe çorbasındaki sarımsağı fazla bulan, sirkesini fazla  kayınvalideler eleştiri yaparken Zuhal Topal kızdı. “Bahane bulmak için uyduruyorsunuz. Yalancı işkembe çorbasında sirke de olur sarımsak da. Ne olmasını bekliyordunuz. Araştırıp gelseydiniz” diyerek tepki gösterdi.

Topal, çorbanın kıvamı, sarımsağı, tuzunun çok iyi olduğunu belirterek eleştirip duran kayınvalideleri susturdu.

Yaprak sarma ve havuç tarator, ara sıcak olarak servis edildi. Kayınvalideler daha iyi yemekler beklediklerini söyleyince Zuhal Topal, “Sizin yemekten anladığınız baklava börek mi? Kapatıyorsunuz kendinizi. Kodlanmışsınız. El açması börek vs. anlamadım ki!” diyerek tepki verdi.

Zuhal Topal, kayınvalideye elleriyle yedirdi…

Kendisine az sayıda sarma geldiğini söyleyen Nazmiye Hanım’ın bu eleştirisine karşılık yaprak sarma genel olarak beğenildi.

Zuhal Topal'la Sofrada 13 Mart Çarşamba 143. bölümde hediye veren geline kayınvalidelerden bir garip tepki! 9

Havuç tarator için Muhabbet Hanım’ın “Ağzıma bir garip geldi” sözü herkesi şaşırttı. Zuhal Topal kayınvalidenin bu yorumuna kızıp “Garip olan ne… Yemek eleştirisi böyle yapılmaz ki!” diye konuştu.

Emine Hanım’ın dolmalardan birinin pişmiş, birinin pişmediğini söylemesi üzerine bir tane daha yemesi istendi. Emine Hanım yememekte ısrar edince Zuhal Topal, bir sarma alıp elleriyle yedirdi. Hala biri pişmiş biri pişmemiş yorumunu yapan Emine Hanım, masadakileri sinir etti!

Ana yemekte güveçte patates püreli soslu köfte vardı. Yemek masasına çatal konulmaması krize neden oldu.

Ev sahibi Nuray Hanım, “Bir yere mi sakladınız?” şeklindeki sorusu üzerine topa tutuldu. “Suçluyorsunuz bizi, böyle şey olur mu?” diyen Nazmiye Hanım sert çıktı.

Ana yemekte çok sarımsak kullanıldığı şeklinde kayınvalidelerden eleştiri geldi. Pilav lapa olarak eleştiri alırken, ana yemeğin yandığı eleştirisi geldi Nazmiye Hanım’dan ama Perihan Hanım, köfteyi beğendiğini belirtti.

Bazı kayınvalideler ise pilavı beğendiklerini belirttiler.

Bülbül yuvası tatlısı servis edildiğinde masada çatal bıçak yerine kaşık konulması kayınvalidelerin eleştirisine neden oldu. Çatal bıçak getirilmesine karşın bıçakların tatlı bıçağı olmaması da eleştiri konusu oldu.

Tatlı genel olarak kayınvalideler tarafından lezzetli ama şeklinin büyük olması eleştirildi. Şekerinin de biraz yoğun olduğu belirtildi. Hamurun hazır olması da eleştiri konusu oldu.

Puanlama öncesi Nazmiye Hanım’ın “Siz bizimle resmen dalga geçiyorsunuz. Siz bizi hiç kale almamışsınız. Bıçağımız çatalımız yok. Masaya oturduk çatalımız yok. Eksiğiniz çok” sözleri masayı gerdi.

Nuray Hanım, bu iddiaları kabul etmedi. Evine gelen herkesi memnun etmeye çalıştığını belirtti.

Kayınvalideler, Özge geline kaç puan verdiler?

Muhabbet Hanım 3

Nazmiye Hanım 4

Perihan Hanım 5

Emine Hanım 4

Zuhal Hanım’ın puanı ise 7 oldu…