Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada bugün 1 Ocak Salı 92. bölümde neler oldu?

Zuhal Topal’la Sofrada bugün 1 Ocak Salı 92. bölümde neler oldu?

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada yeni haftasında 2. günün yarışmacıları gelin hanım Gül Keskin ile kayınvalidesi Hülya Keskin oldu. Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak Salı günü programın 92. bölümü ekrana geldi.

Televizyon Gazetesi Detay

Gül hanım, 24 yaşında. 7 yıllık evli olan Gül hanım mutfakta çalışkan birisi ama unutkanlığı ile de biliniyor. Ordulu olan Hülya hanım ise haftanın ilk günü olan dün sıkma portakal suyu isteği ile olay olmuştu. Hem kayınvalideler hem de Zuhal Topal’dan tepki gören Hülya hanım, ara videolarda ise gelin hanımın misafirperverliğini denemek için böyle yaptığını söylemişti.

İlk skandal gelin hanımdan geldi…

Gül hanımın unutkanlığı ilk alışverişte ortaya çıktı. Gelin hanım tatlısı için şeker almayı unutunca ortam biraz gerildi.Zuhal Topal, gelinine yüklenen Hülya hanıma “Olabilir öyle” diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Bu durum kayınvalide Hülya hanımın bir hayli moralini bozdu. Bu duruma çözüm olarak Zuhal Topal, “Tatlıya özellikle şeker koymadı deriz” diyerek bir başka skandala imzasını attı.

Şaka olarak bu ifadede bulunsa bile Topal’ın sıklıkla bu şekilde program formatına yakışmayan tekliflerde bulunmasi izleyiciyi rahatsız etmekte. Önceki hafta da Topal, bir başka kişinin yaptığı kakaolu şekerpareyi gelin hanımın kendisi yapmış gibi servis edebileceğini söylemişti.

Topal, programın farklı ülkelerde de yayınlandığını ve o ülkelerde farklı bir tavır sergilendiğini anlattı.

Rusya versiyonundan örnek veren Topal, orada 8-9 gibi puanların sıklıkla verildiğini ve kayınvalidelerin çok daha anlayışlı ve nazik olduğuna vurgu yaptı.

Zuhal hanım, evde artan yemeklerin bölgede bulunan hayvan barınaklarına verildiğini belirterek, hiçbir yiyeceğin çöpe gitmediğine dikkat çekti.

Gül hanımın menüsünde şu yemekler buluyor: Ekmek içinde fesleğenli domates çorbası, İç pilavlı Tavuk sarma, zeytinyağlı pırasa, kıymalı mantar dolması, cennet hurmalı muhallebi.

Kayınvalideleri hoş karşılayan gelin hanımın masa düzeni eksik olduğu için eleştirilirken, menüsü de yemekler gelmeden zayıf bulundu.

Ayten hanım mutfak kontrolü yaptı ve güzel buldu.

Gül hanımın pastacı eşi Kamil bey, Zuhal Topal’ın resminin olduğu bir pastayı sürpriz olarak çekim sırasında eve gönderdi. Topal çok beğendiğini ve mahcup olduğunu söyledi.

Gelin hanımın çorbası herkes tarafından tuzlu bulundu. Neslihan hanım ise ekmek içinde servis edilen domates çorbasını yemekte zorlandığını söyleyince herkesi şaşırttı. Pakize hanım ise çorbanın çok basit olduğunu söyledi.

Zuhal Topal, kayınvalidelerden güzel şeyleri takdir etmelerini de özellikle rica etti. Sürekli olumsuzlukların ortaya atılmasından rahatsızlığını dile getiren Topal, “Puan kırmak için yer arıyorsunuz. İnsanlar da bunun farkında” diyerek izleyicilerin de bu duruma tepkili olduğunu hatırlattı.

Pakize hanımın gelininden sıkma portakal suyu isteyen Hülya hanıma karşılık, Pakize hanım da aynı şekilde sıkma portakal suyu isteğinde bulundu. Gelin gül hanım sıkma portakal suyu getirebileceğini söyledi. Hülya hanım, bunu gelin hanımı denemek için yaptığını tekrarladı.

Kıymalı mantar dolmasını eleştiren kayınvalideler, mantarların pişmemesini eleştirdi. Yemeklerin sürekli olarak çok basit olarak yorumlayan kayınvalidelerin bu tavrı ekran başındaki izleyicileri sinir etmeye devam etti.

Gelin hanımın zeytinyağlı pırasası da pişmediği eleştirileri ile karşılandı.

İç pilavlı tavuk sarma ana yemek olarak zayıf bulundu.

Gül hanımın salatası ise lezzetli ama yeşil mercimeğin pişmediği eleştirileri aldı.

Cennet hurmalı muhallebi tatlısına Neslihan hanım çok şekerli diye eleştiri getirdi. Ancak Gül hanım alışverişte şekeri unutmuştu. Yani muhallebide hiç şeker yoktu…

Puanlama öncesi Gül hanım 3 puan beklediğini belirtti.

Gül hanıma verilen puanlar şöyle oluştu:

Neslihan hanım 3 puan verdi. (Masa örtüsünü renginden puan kırdığını söylemesi izleyicileri deli etti. Bu programdaki 3. skandal olarak kayıtlara geçti.)

Birgül hanım 4 puan verdi.

Ayten hanım 4 puan verdi.

Pakize 3 hanım puan verdi.

Zuhal Topal’ın puanı ise 6 oldu.