Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zuhal Topal’la Sofrada programında bir acayip işler oluyor!

Zuhal Topal’la Sofrada programında bir acayip işler oluyor!

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada programında yarışmaya değil, tiyatro oynamaya gelmişler!

Televizyon Gazetesi Analiz

Fox TV ekranında ana haber bülteni öncesinde Zuhal Topal’ın dikkat çeken yemek yarışması yer alıyor.

Saat 16.30’dan 19.00’a kadar kanalı sürükleyen programın son haftalardaki yarışmacıları sanki özellikle seçilmiş.

Programı tanımlayın desek “Yemek tadıp puan verilecek” şeklinde basitçe özetlenebilir… Ancak bu basit tanımın dışında programda her şey var…

Zuhal Topal, reyting için kayınvalidelere uygun ortam yaratıyor, zaman zaman da azarlamaya kadar işi vardırabiliyor, ancak programın kontrolünün elinde olmadığı açıkça ekrana yansımakta.

Çünkü programa katılan kayınvalideler hal ve hareketleri başka şeyler anlatıyor.

Sanki herkes buraya ünlü olmaya, akılda kalıcı olmaya ve fark yaratmaya gelmiş… Normal zamanda belki de onlardan beklenmeyecek hareketleri kameralar karşısında yapıyorlar. Kayınvalidelerin kimisi kendisini assolist sanıyor, kimisi mercek yardımıyla not veriyor, kimisi ise kendisinden konuşturmak için olmadık taktik yapıyor. Bir de 10 bin TL kazanmak için veya bir başkasına kazandırmak için başkasının hakkını olan puanların yerine düşük puanlar verenler var.

Belki de gerçek hayatında hiç hak yemeyen bir kayınvalide, sırf kendi gelini kazansın diye bir başka gelinin hak ettiği puanın çok altında puan veriyor.

Yemekleri çok beğenen bir başka kayınvalide ise iş puan vermeye gelince programın amacını unutup, taktik yaparak düşük puan veriyor.

Peki ya izleyiciler… Zuhal Topal’la Sofrada programının müdavimleri ise ekran başında adeta saç baş yolmaya başladı. İzleyiciler, sanki bir tiyatro oynanıyor da onlar da o tiyatroyu izlemek için gelip sahnenin karşısına oturmuş gibi hissediyor. Çünkü programda herkes birbiri ile adeta oyun oynuyor. Küçücük detaylar büyük sorun olarak yansıtılıyor.

Programın en garibanları ise gelinler. Onlar, büyük stres altında verilen sürede alışveriş ve yemekleri yapmak, sonra sunmak, sadece yemeklerini değil kendilerini de beğendirmek zorunda.

Yemek yarışmasına gelip de gelinin tavrından not kıran mı dersiniz, yoksa daha yemeği tatmadan güzel olmamış diyenleri mi ararsınız!

Zuhal Topal’la Sofrada programının en önemli itici gücü kayınvalidelerin kültür ve yaş farklılıkları idi. Ancak görülüyor ki, artık programın bir başka sorunu daha var.

O masaya her oturan kayınvalide yemek tatmayı amaç edinmiyor… Peki ne yapıyorlar derseniz, sanki hayatlarında ilk defa bir sahne kurulmuş, onlar da başrole seçilmiş ve hoş bir tiyatro oyunu sergiliyor.