Ana sayfa Dizi Haberleri Zümrüdüanka dizisini finale götüren hatalar zinciri!

Zümrüdüanka dizisini finale götüren hatalar zinciri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında son iki bölümü yayınlanacak olan Zümrüdüanka dizisi, ne yazık ki senaryo sorunları nedeniyle uzun yıllar devam edebilecek bir yapımdan, zar zor ayakta duran bir diziye dönüştü… İkinci sezondaki değişim dalgasının tutmaması, diziye verilen büyük fırsata rağmen bir türlü senaryonun izleyicilerin istedikleri noktaya gitmemesi, reytinglerin de hep sorunlu olmasına neden oldu.

İlk sezondaki naif hikaye biraz geliştirilip bırakılsa, fazla üzerinde oynanmasa, izleyicilerin önemli gördüğü noktalar iyi teşhis edilse ve ekranda kalmak adına birçok saçmalık yapılmasaydı Zümrüdüanka dizisi dimdik ayakta durabilirdi. İsmail Hacıoğlu gibi bir ismin kadroya katılması bile pek etki etmiyor ise, bunun nedenini senaryodaki Cihan karakterinin etkisizliğinde görmek lazım. Yoksa Hacıoğlu, eline aldığı her  rolü çok ustalıkla canlandırıyor. Gökçe Eyüboğlu ise Kadın dizisindeki Ceyda ile zaten kendisini ispat etti ve Deniz karakterinde de pek kendini gösterebilecek bir ortam bulamadı.

Zümrüdüanka dizisini finale götüren asıl etken, ikinci sezon için kurgulanan ortamın ilk sezondaki naif aşk hikayesinin üzerine inşa edilmemesiydi… Entrikalar ile heyecan artıracağını düşünen senaryo grubu işte bu noktada en önemli hatasını yapmıştı. Bu noktada izleyicilerin sosyal medyadaki itirazlarını görmezden gelme tavrı ise artık gerçekçi bir durum değil ve senaryo yazarlarının da bunu net bir şekilde anlaması için bu dizi bir örnek oldu. İzleyicinin istekleri ve beklentileri karşılanmaz ise hemen başka bir diziye geçiyor, bunu artık atlamamak lazım.

Alp Navruz ve Ceren Yılmaz ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin son iki bölümü kaldı. 30 Aralık çarşamba akşamı dizinin 25.bölümü yayınlanacak. Ceren Yılmaz’ın canlandırdığı Zümrüt karakterinin Azimet hanımın oyunlarına kanmaması ve kendini bulması izleyicileri çok mutlu edecek.

İkinci sezonun başında diziye Deniz karakteri ile katılan Gökçe Eyüboğlu, izleyicilerin hiç ısınamadığı bir isim olmuştu. Ancak Deniz’in Zümrüt’ün yanında yer alarak, Azimet hanımı karşısına alması bir sempati oluşmasını sağlayacaktır.

Yani dizi finale giderken en azından Gökçe Eyüboğlu, izleyicilerin sinirlerini bozan birisi olmaktan çıkacak gibi duruyor.

Ceren Yılmaz’ın kendisini daha yeni yeni gösterebildiği, güçlü bir performans ile izleyicileri memnun edebildiği günler yeni başlamışken, Zümrüdüanka için final zamanı geldi.

Alp Navruz ise başarılı geçen 4 yıllık dizi serüveninde büyük kazanımlar elde etti ve güçlü bir deneyim sahibi olarak da geniş hayran kitlesini etkilemeyi başardı.

İşte Zümrüdüanka dizisinin izleyicileri şaşırtacak olan 25. bölümünden 2. fragman: