Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İsmail Ege Şaşmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İsmail Ege Şaşmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İsmail Ege Şaşmaz, 25 Kasım 1993 tarihinde Manisa’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: İsmail Ege Şaşmaz
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1993
Doğum Yeri: Manisa
Boyu: 1.83 m.
Kilosu:  74 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: İlknur Şaşmaz
Babası: Yaşar Şaşmaz
Kardeşleri: Aytaç Şaşmaz
Instagram: https://www.instagram.com/ismailegesasmaz/

İsmail Ege Şaşmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Birbirine çok bağlı bir ailede yetişmiş.  Kendisinden beş yaş küçük bir erkek kardeşi var. “Annem çok erken yaşta evlenmiş, beni de 18 yaşında doğurmuş… Evin reisi de odur. Babam ise tanıdığım en komik insan. Yüzünden gülümseme hiç eksik olmaz. ‘Ne yaşarsanız yaşayın o gülümsemeyi asla kaybetmemelisiniz’ der.”

Çocukluk yılları: İlkokul üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadar berber çırağı olarak çalışmış, Sonrasında oto elektrik üzerine sanayide, akabinde telefoncuda çalışmış, ardından garsonluğa el atmış. “Taklitler yapan hiperaktif bir çocuktum. İlkokula erken başladım. İlk günümde öğretmenim anneme; ‘Yaşı küçük diğerleri onu ezmesin’ demiş. Annemin cevabı ise çok net olmuş; ‘Dikkat edin de bizimki onları ezmesin!’ Bu anım küçüklüğümü özetliyor sanırım.”

Eğitim hayatı: Polinas Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi mezunudur.

Hayatının dönüm noktası: Doğup büyüdüğü Manisa’da tiyatro oyunlarında oynarken, iyi bir oyuncu olma hayaliyle 18 yaşında İstanbul’a gelmiş. Oyuncu olmak için büyük bir maceraya atılmış “600 lira biriktirip cahil cesaretiyle İstanbul’a geldim. Ailemi, ‘Rol kaptım’ diye kandırdım.  İlk başta planım, İstanbul’a yerleşip oyuncu olmaktı. İstanbul’a gelince de biriktirdiğim parayla İstanbul’da ayakta durmaya çalıştım. Ailemden bir şey isteyemezdim. Zamanla bana inandılar ve arkamda durdular. ‘Bir an önce bir şeyler yapmam lazım’ diyordum. Çünkü kendime ve aileme verdiğim bir söz vardı; hiç yardım almadan bir şeyleri başarmak istiyordum. Ailem, mesleki eğitim almamı istiyordu, bu yüzden meslek lisesinde okudum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına Güneşi Beklerken isimli dönemin popüler dizisi ile adım attı.

Hangi proje ile parladı? ‘Serçe Sarayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Tolga’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı, hırslı, kafasına koyduğunu yapar, içinden geldiği gibi davranmayı sever, sorumluluk sahibi, ailesine ve arkadaşlarına düşkün.

Kişisel gelişim: Konservatuvar mezunu değil o yüzden kendini sürekli kişisel olarak geliştirmek istiyor. Oyunculuk dersleri alıyor. “İstanbul Üniversitesi’nde Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde okuyorum. Her dizimde, farklı bir oyuncu koçuyla çalıştım.”

Sosyal: Boş zamanlarında bowling oynuyor, buz pateni yapıyor, at binmeyi, şarkı söylemeyi çok seviyor, ayrıca şarkı sözü ve şiir yazmaktan da büyük keyif alıyor.

Düşünce yapısı: Oyunculuk serüvenine başlayana kadar nereden geldiğini neler yaşadığını saklamıyor. Açık sözlü. “Bunları ben yaşadım. Geçmişini silmek, kendini silmektir. Hayatımın yapı taşları bunlar. Eğer o iki seneyi yaşamasaydım, şu an burada oturan kişi olmazdım. İnsanlar dobralığımı seviyor. Ben hâlâ Manisa’daki Ege’yim ama bazı alışkanlıklarım değişti. Sadece, Manisa’ya gittiğimde bayramlardaki gibi aile gezmesi yapıp tek tek el öpüyorum; bu değişmedi.”

Aşk tanımı: “Aşk, onun adını duyduğunuzda kalbinizin maraton koşuyormuş gibi atmasıdır. Âşık olduğunda mantıklı düşünemiyorsun ve âşık olduğun insan ne yaparsa yapsın değişmiyor bu. Kendine engeller koyamıyorsun. O yüzden aşk gerçekten laftan anlamıyor.”

İsmail Ege Şaşmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Nasıl bir aşık?  Romantik ve biraz kıskanç. Sevdiği insanın başkasıyla geçirdiği vakti kıskanıyor. “Çünkü ben çok çalışıyorum o başkalarıyla vakit geçirirken ben yanında değilim. Fazla severim, peşinde koşarım, aşkım için mücadele ederim. Sevdiğim kadına şiir yazıp şarkı söylemek romantiklikse romantik bir adamım. Sürprizler yapmayı seviyorum. Hazır alınmış bir hediyeden ziyade emek harcayarak bir şeyler yapmayı seviyorum.”

Hayata bakışı: Gereksiz para harcamıyor, ancak kendini tatmin edecek şeyler yapıyor. “İş yapmaya başladıkça yavaş yavaş hayat standardınız yükseliyor ve standardın düşmesi bazen rahatsız edebiliyor. Hayatımda tek değişen şey; bir restorana gittiğimde, mönüdeki yemeklerin fiyatlarına kaygıyla bakmamak oldu. Bu benim için büyük bir lüks çünkü önceden mönüden parama göre yiyecek seçerdim.”

İş hayatına bakışı: İşi için fiziksel olarak her şekle girebilir, bu konuda bir kaygısı yok. “Saçlarını sarıya boya” desinler yaparım. ‘İbrahim’ karakteri için için zayıfladım. Kas düzeyimi alt seviyeye çekiyorum çünkü rahat bir adam. Ülke olarak birçok sıkıntı yaşıyoruz ve insanların gülmeye ihtiyacı var. Biz de insanları mutlu etmeye çalışıyoruz. İnsanların hayallerine ayna tutuyoruz. Onların hayal dünyasına ilham oluyoruz.”

Kariyer planı: Farklı, sıra dışı karakterlerle izleyici karşısına çıkmak istiyor. ‘Set benim oyun alanım. Oynamayı seviyorum. İyi bir oyuncu olmak istiyorum. Farklı karakterler canlandırmak istiyorum. Türk toplumundaki jön algısından farklı bir yere gitmek istiyorum. Manyak ve sıra dışı karakterler oynamak istiyorum.”

Gelecek Hayali: ‘Yakışıklı herif’ diye değil, ‘İyi oyuncu’ diye anılmak istiyor. “50 yaşıma geldiğimde, ‘İsmail Ege diye bir oyuncu vardı’ değil, ‘İsmail Ege ne güzel işler yapıyor’ dedirtmek isterim.”

Rol modeli: Babasını örnek alıyor. “Yılmayan, daima başarıya ulaşmak isteyen biriyim, babam gibi.”

Kadında çekicilik kriteri: “Kontrolcü ve her şeyi planlı bir insanla asla yapamam. Benimle birlikte olan kadının anı yaşaması gerekiyor. Zeki kadınlardan hoşlanıyorum. Zeki kadın erkeği ileriye taşır.”

Evde ne yapar?  Yalnızlığı ve evde vakit geçirmeyi seviyor. “Evde olduğum zamanlarda bile sürekli kendimi farklı kaynaklardan doldurmaya çalışıyorum. Yalnız kaldığımda en çok film izliyorum sanırım. Tam bir sinema hayranıyım diyebilirim.”

İsmail Ege Şaşmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? Çocukluğundan bu yana ‘Spiderman’ filmlerinin sıkı takipçisi. “Bu film, oyunculuğa yönelmemde etkili olmuştur. Günün birinde ‘Peter Parker’ karakterini canlandırma fırsatı bulsam benden mutlusu olmaz.”

Ne tür kitaplar okur? Genelde kişisel gelişim kitapları daha çok hoşuna gidiyor. “Saf bilgi aktarımı, insanı tanımak ve insanlığın derinlerine inmek daha çok ilgimi çekiyor. “

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013 -Güneşi Beklerken /Barış Erdoğan

2015 -Günebakan /Rüzgar

2015 -Serçe Sarayı /Tolga

2016 -Aşk Yalanı Sever /Serdar

2016 -Aşk Laftan Anlamaz /İbrahim

2017 -Lise Devriyesi /   Fırat Soyer

2018/2019-Mehmetçik Kut’ül Amare /Mehmet

2020- Sen Çal Kapımı / Kaan Karadağ