Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisine Kardeş Çocukları dizisinin usta ismi de katıldı…

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine Kardeş Çocukları dizisinin usta ismi de katıldı…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT’nin yeni ve iddialı dizisi önce Nizam-ı Alem’e olarak anılmıştı. Dizinin hazırlık çalışmaları sürerken isminin Uyanış Büyük Selçuklu olarak değiştirildiği gündeme geldi. Yeni bir isim değişikliğine gidip gitmeyeceği henüz bilinmeyen dizi, bu ismiyle anılıyor şu sıralar.

Aynı zamanda oyuncuları ve konusuyla da dikkat çeken dönem dizisinde, genç ve başarılı isimlerin yanı sıra usta isimler de kadroya dahil olmaya başladı. Akli Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin kadrosuna son katılan isim, Kardeş Çocukları dizisiyle ekranlara gelen tiyatro ve sinemanın usta bir ismi oldu.

Yeni sezonun en iddialı yapımlarından birisi olan dizinin kadrosunda Gürkan Uygun, Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Cemal Toktaş, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu ve Sevda Erginci rol almakta. Selçuklu dönemindeki taht kavgalarının anlatılacağı dönem hikayesine son katılan ismi Gazeteci Birsen Altuntaş tv100’deki yazısında duyurdu.

Altuntaş’ın verdiği kulis bilgisine göre usta oyuncu Çiğdem Selışık Onat da artık kadroda. Dizide kimi oynayacağı henüz belli değil ancak Kardeş Çocukları dizisinde Mehmet Aslantuğ’un annesi rolünde oynuyordu.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine Kardeş Çocukları dizisinin usta ismi de katıldı... 7

Peki kimdir Çiğdem Selışık Onat?

14 Mayıs 1939 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra, bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne devam etti. Yükseköğrenimi sırasında Genç Oyuncular’ın kurucu grubunda yer alıp, çeşitli oyunlarda rol aldı. Kenter Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalıştı. Fransa’da Conservatoire de le Centre de l’Est’de yönetmenlik derslerine devam etti.

Meslek hayatı boyunca Amerika’da başta Lincoln Center ve New York Üniversitesi Tisch Tiyatro Bölümü bünyesinde çeşitli oyunlarda yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. Türkiye’de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönetmen olarak çalıştı. Lincoln Center’de sahnelenen The Time of Cuckoo oyunundaki Signora Fiorina rolü ile Amerika’daki Drama Desk ödüllerinin Dünya Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Yaklaşık kırk senelik eğitimcilik hayatı boyunca North Carolina School of Arts’da çeşitli tiyatro ve oyunculuk, New York Üniversitesi Tisch School of Arts’da yüksek lisans oyunculuk dersleri verdi.

Ayrıca yaklaşık 4 sene boyunca Koç Üniversitesi’nde Oyunculuk ve Drama dersleri veren Çiğdem Selışık Onat, 2015’te “Çırak” filmindeki performansıyla 52. Uluslararası Antalya Film Festivali ve 27. Ankara Uluslararası Film Festivalinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödüllerini kazandı.

Son olarak Çiçero adlı sinema filminde yer alan Çiğdem Selışık Onat, şimdilerde Star Tv ekranlarında yayınlanan Kardeş Çocukları dizisinde Rezzan karakterine hayat vermiştir.