Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bergen filminden elde edilen kazancın yankıları sürerken tüm rakamlar bir bir ortaya kondu!..

Bergen filminden elde edilen kazancın yankıları sürerken tüm rakamlar bir bir ortaya kondu!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Geçtiğimiz gün Bergen filmiyle ilgili Hürriyet Gazetesi’nde çıkan  İsmail Bayrak imzalı bir haberde; Farah Zeynep Abdullah’ın ortak yapımcısı olduğu Bergen filminden 40 milyon TL kazandığı iddia edilmiş, bunun üzerine ünlü oyuncu ve filmin yapım firması Orchestra Content yaptıkları açıklamalarla haberi  yalanlamışlardı.

Bunun üzerine Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, bu konuyu köşesine taşıdı ve sert bir yazı kaleme aldı. Ün’ün Farah Zeynep Abdullah’a; “Sakin ol Farah!.. Hakaret her zaman seni haklı çıkarmaz. Küfür edip, sahip olduğun ‘ün’ü de kullanıp bir anda ortalığı karıştıramazsın, olmaz” sözleriyle seslenerek, rakamlarla konuştu.

İşte Orkun Ün’ün yazısından satır başları; Sanırsınız o haberde oyunculara hakaret var, sanırsınız film hakkında olmadık iddialar atılmış ortaya, sanırsınız bir skandalı ortaya çıkarmışız o haberle… Ben ilk kez para kazanmaktan, başarıdan böylesine utanıldığını gördüm. Mis gibi bir başarı ve mis gibi bir kazanç var ortada, neyin paniği bu? Ne gizliyorsunuz? Kimden ne kaçırıyorsunuz?

Bergen filminden elde edilen kazancın yankıları sürerken tüm rakamlar bir bir ortaya kondu!.. 50

Neyse madem öyle… Hadi bir hesap yapalım… ‘Bergen’ ekibine…Gelin rakamlara bakalım; 5’inci haftasına giren “Bergen” filminin Box Office verilerine göre ‘şimdilik’ hasılatı (ki burada şimdilik kısmı çok önemli) 150 milyon lira. 5 milyondan fazla seyirci gitmiş Bergen’ e.

Buradan yapımcıya kalan ücret bilet başına 14-15 liradır. Yani 75 milyon 700 bin lira civarında bir gelir sırf yapımcının. Avrupa’da da 500 bin kişi sinema salonlarına gitse -ki daha fazla olabilir bu rakam- oradan da bilet başına yapımcıya 2.5 euro kalsa (ki öyle), 1 milyon 250 bin euro yani 20 milyon lira yapımcıya kalıyor. Yani ‘şimdilik’ gişelerden yaklaşık 100 milyon liralık bir kârı var yapımcıların. Bunun daha dijitali var, televizyon hakları var…

Bergen filminden elde edilen kazancın yankıları sürerken tüm rakamlar bir bir ortaya kondu!.. 51

‘Büyük dağların büyük dumanı olur’ diye güzel bir söz var… “Bergen” büyük prodüksiyon. O yüzden büyük firmalar savaşacak “Bergen”in yayın haklarını almak için. Ülkemizdeki dijital platformlara ek olarak, Disney Plus ve HBO da kısa süre sonra Türkiye’de yayın hayatına başlayacak.

Yani bir futbol yayın ihalesi gibi geçecek “Bergen” filminin pazarlıkları. Herkes yayın haklarını almak isteyecek. Ama biz tüm bunları bir kenara koyup genellikle bir filmin TV’ye satış rakamlarından bahsedelim. En kötü gününde bile “Bergen” gibi bir filmin ilk yayın hakkı 10 milyon liraya satılır. E bir de bunun sonrasında free TV hakları falan olacak, ona da hadi 3 milyon lira diyelim. 13 milyon yaptı.

Bergen filminden elde edilen kazancın yankıları sürerken tüm rakamlar bir bir ortaya kondu!.. 52

Yani neymiş Farah ve sevgili yapım şirketi? Yaklaşık 110 milyon lira sadece yapımcılara kalabilir. Bahsi geçen 40 milyon lira az bile yani. Yani Farah, “Bergen” filminden ‘şimdilik’ 40 milyon lira kazanmış. Daha önü açık.

Telaşa kapılıp öyle şiddetli bir açıklama metnine gerek yokmuş değil mi sevgili yapım şirketi? Sakin ol Farah Hakaret her zaman seni haklı çıkarmaz. Küfür edip, sahip olduğun ‘ün’ü de kullanıp bir anda ortalığı karıştıramazsın, olmaz. Farah’ın hakaret dolu tweet’ini okuyunca ‘sakin ol be Farah’ dedim, neyin telaşı bu?

Özetle ‘şimdilik’ 40 milyonmuş Yani üzerine basa basa tekrar yazalım. Gönül rahatlığıyla duyuralım. “Bergen” filminden Farah Zeynep, 40 milyon lira hatta daha fazlasını kazanacak. Dijital, TV ve yurtdışı haklarıyla falan…”