Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisinden gelen haber, dizi sektörünün yüzünü güldürdü!

İstanbullu Gelin dizisinden gelen haber, dizi sektörünün yüzünü güldürdü!

tarafından zk zk
Star TV’de yayınlanan İstanbullu Gelin dizisi, yeni sezona büyük sürprizlerle gelmeye hazırlanırken sevindirici bir gelişme yaşandı.

Dizinin Araplar tarafından çok beğenilmesi ve sonrasında da uyarlamasının yapılacağı ortaya çıktı.

Türkiye’de dizi sektörünün geldiği noktayla ilgili İstanbullu Gelin için yaşanan bu gelişme belirleyici bir duruma işaret ediyor. Son yıllarda yurt dışında Türk dizilerinin ilgi görmesiyle ilgili büyük bir heyecan yaşanmakta.

Ciddi bir ihracat geliri getirecek denli sektör yurtdışına açıldı.

Dizilerimizi ihraç etmeye başlamışken bu kez de uyarlama yapılan bir ülke haline gelmemiz, sektörün yüzünü güldürüyor.

Yerli kalemlerden çıkan dizilerin yanı sıra, Japon uyarlaması dizimizi Kadın’ın da yeniden başka bir ülkede uyarlanacak olması da sektör için büyük heyecan yaratacak bir gelişme aslında.

Mesut Yar, Posta’daki köşesinde konuyla ilgili bakın neler anlatıyor:

İstanbullu Gelin dizisinden gelen haber, dizi sektörünün yüzünü güldürdü! 7

“UMUT VEREN DEĞİŞİM

Efsane dizi “Ezel”i kendi kültürüne uyarlamak için Romanya’nın en çok izlenen kanallarından biri harekete geçti… “İstanbullu Gelin”in (Star TV) uyarlamasının bir Arap kanalı tarafından hayata geçirilmek üzere olduğunu zaten yazmıştık.

Orijinalinden daha iyi uyarladığımız “Kadın” (FOX) isimli diziyi kendi ülkesine uyarlamak için harekete geçen en az üç ülkeden bahsediliyor… Geçtiğimiz yıllarda bir uyarlama cennetiyken şimdilerde bir uyarlanma cennetine dönüştük. Sizce de umut veren bir değişim değil mi?”