Ana sayfa Sinema Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ı birlikte izleyeceğimiz Bandırma Füze Kulübü’nün vizyon tarihi belli oldu!

Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ı birlikte izleyeceğimiz Bandırma Füze Kulübü’nün vizyon tarihi belli oldu!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Alina Boz ve Denizcan Aktaş… Her ikisi de son yılların en çok beğenilen oyuncularından. Bu iki başarılı oyuncu çok etkileyici bir yapımda başrolleri paylaştı. Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ın başrolleri paylaştığı Bandırma Füze Kulübü isimli filmin vizyon tarihi belli oldu.

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen Bandırma Füze Kulübü isimli filmin çekimleri geçen yıl Bandırma’da yapılmıştı. Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ın başrollerinde yer aldığı filmin setinden gelen fotoğraflar dahi iki oyuncunun hayranlarını heyecanlandırmaya yetmişti.

Çekimleri uzun süre önce tamamlanan filmin vizyon tarihi nihayet belli oldu. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği Bandırma Füze Kulübü filminin 21 Ekim tarihinde vizyona gireceği açıklandı. Gerçek hayat hikayesinden esinlenen Bandırma Füze Kulübü isimli film gökyüzüne füze göndermeyi başaran, kısıtlı imkanlara, engellere rağmen tüm dünyaya bu büyük yarışta “Biz de varız” diyen Bandırmalı gençlerin hikayesini anlatıyor.

Gerçek hayat hikayelerinden esinlenilerek yazılan senaryosu, yeni jenerasyonun genç yetenekleri ve usta oyuncu kadrosuyla sezonun en iddialı yapımlarından biri olacak “Bandırma Füze Kulübü”nün yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstleniyor.

Başrolleri Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Bülent Alkış ve Altan Erkekli’nin paylaştığı filmde ayrıca Nizam Namidar, Ahmet Saraçoğlu, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Asaf Doğan, Başak Akan, Bartu Mutlu, Çiçek Acar, Özkan Ayalp, Ayhan Pekbilgin, Emre Yılmaz, Hande Oktan ve Kayra Orta rol alıyor.

Bandırma Füze Kulübü filmine konu olan gerçek hikaye şöyle gelişmişti: Yıl 1957… İnsanlık uzayı fethetmeye hazırlanıyor. Sovyet’ler Sputnik 1’i uzaya fırlatıyor ve yörüngeye yerleştiriyor. Dünya bu müthiş haberle çalkalanırken, bilim dünyası için devrim sayılan bu gelişme, Bandırmalı bir grup liseli gence de ilham olur. Fezaya füze gönderme hayalleri kuran ve bu konuda çalışmalar yapan gençler, “yeni yeni icatlar” çıkarmayın diyenlere inat, 1959 yılında füze yapma çalışmalarına başlar.

İlk denemelerinde başarısız olsalar da idealist öğretmenlerinin ve insanlığa hizmet gönüllüsü ileri görüşlü dostlarının desteğiyle ‘zoru’ başarırlar ve Türk uzay ve havacılık tarihine adlarını yazdırırlar. Yaptıkları çalışmalarla döneme damga vuruyor; Avrupa ve Amerika basınına haber olurlar.