Ana sayfa Sosyal Medya Anıl Altan dokunaklı mesajıyla kendine yakışanı yaptı!

Anıl Altan dokunaklı mesajıyla kendine yakışanı yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu çift Anıl Altan ile Pelin Akil’in bebekleri için ortaya koydukları çabayı sosyal medyada görebilirsiniz. Çift, aile hayatlarından birçok paylaşım yapıyor. Aslında tüm bu paylaşımlar ailenin fedakarlık olduğunu, sadece annenin değil babanın da çocukların büyümesinde önemli katkılar vermesi gerektiğini de anlatıyor.

Son dönemde, anneyelafyok etiketi ile sosyal medyada anneliğin zorluğunu yaşayan kadınlara yönelik destek kampanyasında ünlüler başı çekiyor. Pelin Akil bu noktada sosyal medyadan verdiği mesajlarla yeni anne olan kadınlara büyük destek sundu. Ayrıca deneyimlerini ve ruh halini de paylaşarak, benzer sorunlar yaşayan annelere umut verdi.

Anıl Altan da instagram hesabından babalığın ne olup ne olmadığını anlatan mesajıyla dikkatleri çekti.

Altan, babalığın hamileliğin ilk anından itibaren başladığını ve her babanın eşine yapacağı küçük jestlerle bile ona büyük fayda sağlayabileceğini anlatan deneyimleriyle dikkat çekti.

Anıl Altan dokunaklı mesajıyla kendine yakışanı yaptı! 7

İşte Anıl Altan’ın babalık ile ilgili mesajı:

Son zamanlarda anneler arasında #anneyelafyok konusu konuşuluyor. Hamilelikten itibaren bebek büyütme sürecinde aktif rol alan bir baba olarak düşüncemi paylaşmak istedim. Her şeyden önce “bebek bakımı anneye aittir”, “büyüyüp bir ele avuca gelsin o zaman severim”, “bebek doğuyor ben artık salonda yatarım” gibi baba yaklaşımlarının doğal karşılanması, her şeyin annenin üstüne yıkılması beni çok şaşırtıyor ve de üzüyor.

Bunlara diğer annelerden eklenen “emiyor mu?”, “Hep ağlıyor, aç o çocuk aç”, “Sütün yetmiyor”, “Mama mı veriyorsun?” “Bu ne biçim annelik” yorumları anneyi hem üzüyor hem de annelik yolculuğunu baltalıyor. Özellikle lohusalık döneminde babaların daha çok desteğine, ilgisine, sevgisine, sarıp sarmalamasına ihtiyaç duyan anne için daha da yıpratıcı oluyor her kafadan çıkan asılsız çatlak sesler.

Babanın ebeveynlik yolculuğunda anneyi yalnız bırakması tüm sorumluluğu annenin omuzlarına yüklüyor. 9 ay karnında bebek taşıyan anne yalnız kalıyor, oysa doğumla beraber o da anne olarak doğuyor. Belki bir sürü endişesi ortaya çıkıyor, belki gelen yorumlar strese sokuyor, belki sütü yetmiyor diye üzülüyor. Tam da bu noktada biz babalar eşlerimizin uyuması, duş alması, yemek yemesi, dinlenmesi veya temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için boşluk yaratabiliriz.

Hormonlarının etkisiyle alt üst olan duygularına sarılabiliriz ve hepsi geçecek ben de buradayım diyebiliriz. Şunun altını çizmek isterim; bebeğin gazını çıkartarak, oyun oynayarak, annenin kucağından alıp besleyerek, altını değiştirerek, anneye yardım etmiş olmuyoruz BABALIK yapmış oluyoruz.

Bana göre baba olmak, yavrunuzun anne karnına düştüğü haberini aldığınız ilk andan itibaren başlıyor. Sizin sonsuza kadar EVET dediğiniz aşık olduğunuz, onsuz yapamayacağınız hayat arkadaşınız aracılığıyla sizden bir parça taşıyan bir can geliyor dünyaya. Sevdiğiniz insanı bunca emeğinin arasında umutsuzca yorgun ve yalnız görmekten rahatsızlık duymuyorsan ya da sayende 1 saat daha fazla uyuyabileceğini görmezden geliyorsan ve bir de üstüne ona yöneltilen eleştirilere kalkan olamıyorsan kendini sorgulaman gerekir. Devamı yorumda????????????????