Ana sayfa Sosyal Medya Arka Sokaklar’ın Mesut’u Şevket Çoruh fedakarlığının ödüllerini topluyor!

Arka Sokaklar’ın Mesut’u Şevket Çoruh fedakarlığının ödüllerini topluyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 14 sezon boyunca Arka Sokaklar dizisinde Mesut karakterine hayat veren ünlü oyuncu Şevket Çoruh, kazandığı paraları tiyatroya yatırmıştı.

Ünlü oyuncu büyük zorluklarla Baba Sahne’yi kurdu ve tiyatronun gelişmesi adına büyük bir yükün altına girdi. Sanatçı Rasim Öztekin, kalp rahatsızlığı yaşadığını açıkladı ve 4 yıl önce Ferhan Şensoy’dan devraldığı Kavuk’u Şevket Çoruh’a devredeceğini sosyal medyadan yaptığı duyuru ile açıkladı.

Arka Sokaklar'ın Mesut'u Şevket Çoruh fedakarlığının ödüllerini topluyor! 9

Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli bir simgesi olan kavuk yeni sahibine 20 Eylül tarihinde verilecek.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek törende Şevket Çoruh büyük bir onur daha yaşayacak. Hatırlanacağı üzere Şevket Çoruh 21 yıllık birikimini, 7 klasik otomobilini, 3 evini sattı ve 7 milyon lira da banka kredisi kullanarak Kadıköy’de Baba Sahne’yi açtı. 2017 yılında Baba Sahne’nin açılışı sırasında Müjdat Gezen, öğrencisi Şevket Çoruh’a İsmail Dümbüllü’nün kendisinde bulunan feshini vererek onurlandırmıştı.

Arka Sokaklar'ın Mesut'u Şevket Çoruh fedakarlığının ödüllerini topluyor! 10

Şevket Çoruh’a bir başka onur da Rasim Öztekin’den geliyor. İşte Rasim Öztekin’in mesajı:

“Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, Kavuk’lu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.

Büyük özverilerle ‘Baba Sahne’yi’ kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh’a Türk Tiyatrosu’na bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim. Tiyatroya gönül verenleri 20 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Kavuk Devir Teslim Töreni’ne bekliyoruz.”

Arka Sokaklar'ın Mesut'u Şevket Çoruh fedakarlığının ödüllerini topluyor! 11