Ana sayfa Dizi Haberleri Aslı Enver, Babil dizisinde tüyleri diken diken etti!

Aslı Enver, Babil dizisinde tüyleri diken diken etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV’nin Cuma akşamları izleyicilerle buluşan Babil dizisi, yine güncel hayata yönelik mesajları ile dikkatleri çekti. Dizide sosyal ve ekonomik konular, toplum yapamı ve kadın cinayetlerine yönelik farklı farklı mesajlar var.

Şule Çet ve Ceren Özdemir cinayetleri ile ilgili Aslı Enver’in canlandırdığı Ayşe (Nihal) karakterinin ağzından dökülen cümleler kadınların ülkemizde yaşadığı büyük korkuyu da özetliyordu. Tüyleri diken diken eden sahnede “Ya kadınları plazaların tepesinden aşağı atıyorlar, kadınları kapılarının önünde öldürüyorlar. Ya bağırıyorsa, ben sesini duyamıyorsam?” ifadeleri gerçeğin gözler önüne serilmesiydi. Aslı Enver de oyunculuğu ile yine takdiri hak etti.

Peki Şule Çet ve Ceren Özdemir olayları neydi?

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in 29 Mayıs 2018 yılında Ankara’da bir plazanın 20’inci katından düşerek yaşamını yitirdiği dava uzun süredir gündemdeydi. Aralık 2019’da dava karara bağlandı ve mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.

3 Aralık 2019 tarihinde Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Zafer Milli Mahallesi’nde Ordu Üniversitesi Müzek ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, ders verdiği bale kursundan çıkıp evine giderken, arkasından gelen cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından kalbine ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanıp, hastanede yaşamını yitirmişti.