Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslıhan Karalar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslıhan Karalar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslıhan Karalar, 27 Nisan 1999 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve “2017 Best Model of The World” birincisidir.

Adı: Aslıhan Karalar
Doğum Tarihi: 27 Nisan 1999
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.78 m.
Kilosu:   50 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/aslihankaralar/
Evcil Hayvanları: Köpeği Daisy

Aslıhan Karalar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ankara’da aile değerlerine, geleneklere önem veren, saygı ve sevginin olduğu, modern ve sanayici bir ailede büyüdü. Anne ve babası ODTÜ’den mezun, ikisi de mühendis. “Saygıya, aile büyüklerine çok önem verirler, bizi de o şekilde yetiştirdiler. Ailem, beni ve erkek kardeşimi, kültürü ve nezaketi ön planda tutan, birden çok yabancı dili iyi konuşabilen, spora önem veren, çalışıp üreten, sosyal bir birey olarak yetiştirmeye öncelik verdi.”

Çocukluk yılları: Annem ve babam iş toplantıları için gittikleri ülkelere, dünya kültürünü tanımamız için bizi çoğunlukla yanlarında götürürlerdi. İngiltere, Amerika, Çin, Rusya, Dubai, Avrupa ülkeleri, çocukluğumuzdan beri sıklıkla gittiğimiz yerler. Okul hayatımda başarılı bir öğrenciydim, annem babam yoğun işlerine rağmen okul hayatımı çok yakından takip etti. Sevinçleri coşkulu, üzüntüleri ise paylaştıkça azaltan mükemmel bir aileye sahibim.”

Eğitim hayatı: Ankara Bilkent Uluslararası Laboratuvar Lisesi mezunu. Yaşantısını İngiltere’de sürdürmekte ve İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü üniversite Kings College’de İşletme okumaktadır.

Hayatının dönüm noktası: “2017 Best Model of The World” yarışmasında birinci olması.

Yarışma hayatını nasıl değiştirdi? Kendini genç kızlara iyi bir rol model olmak durumunda hissediyor. Özel hayatına dikkat ediyor.  “Yarışma sonrasında medyada çıkan haberler, yorumlar çok olumluydu, Türk ve yabancı medya biranda beni tanıdı ve birçok güzel röportaj, televizyon programları, canlı yayınlara katıldım. Özellikle ‘Şahin Tepesi ‘ dizisindeki ilk rolümden sonra oyuncu olarak tanınmışlığım başladı. Genç kızlara iyi bir rol model olmak durumunda hissediyorum kendimi. İlgiyi hissetmek güzel olduğu kadar zorlayıcı tarafları da var tabii.”

Oyunculuğa ilk adım: Kameralar karşısına ilk kez ‘Şahin Tepesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Ezgi’ karakteri ile geçmiştir.

Hangi proje ile parladı? ATV ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Kuruluş Osman’ dizisinde canlandırdığı ‘Burçin’ karakteri ile dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Olgun, saygılı, sevgisini coşku ile veren, azimli, başladığı bir işi en iyi şekilde yaparak bitirmeye çabalayan, güler yüzlü, hayatta her özel anı doyasıya yaşamak isteyen, hayalleri olan birisi.

Aslıhan Karalar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişisel gelişim: Yarışma öncesinde başladığı oyunculuk ve diksiyon derslerine hala devam ediyorum. Ayrıca, oyunculuğumu geliştirmek adına London Film Academy bünyesindeki oyunculuk workshop’larına katılmayı da sürdürüyor.

Sosyal: İstanbul’da yaşıyor ancak eğitimi için sık sık Londra’da bulunuyor. “Londra’da tiyatrolara gitmeyi, alışveriş yapmayı çok seviyorum. Özellikle büyük indirimlerin olduğu zamanlar muhteşem oluyor. Müzeleri gezmeyi, açık havada yürümeyi de çok seviyorum. Waterstone’s içinde hem kitap seçmek hem de kahvemi yudumlamak büyük bir keyif benim için.”

Düşünce yapısı: Her zaman doğallıktan yana, neyse o, iyimser, her kötü şeyin içinde bile iyi bir şey arayan bir yapıya sahip. “Hayatınıza soktuğunuz insanları sonuçta siz seçiyorsunuz. Kime ne kadar güveneceğinizin bir sınırı olmalı. O yüzden sektörde kendimi koruyabileceğime inanıyorum.”

Mutluluk kaynağı: “Benim, ilk oyunculuk deneyimime, Şahin Tepesi dizisinde Zerrin Tekindor ile beraber oynama şansı yakalayarak başlamam muhteşem bir başlangıçtı.”

Hayran olduğu kişi: Farah Zeynep Abdullah, Beren Saat ve Serenay Sarıkaya. “Yaşıma yakın oldukları için ilgimi çekiyorlar. İyi oyuncular kendilerini belli ediyor. Onları zevkle izliyorum.”

Aşk tanımı: “Bana göre aşk tarif edilemez, yaşanır. Zaten tarif edilemediği noktada aşk oluyor. Kimileri aşka kalıp koyuyor ama aşk kalıplara sığmaz. Aşk hali, bir nevi dil tutulmasıdır.”

Hayata bakışı: Farklı bakış açılarına saygı duyuyor. “Çocukluğumdan beri farklı insanlar, farklı kültürler tanıma şansına sahip olduğum için herkesin kararına saygı duyuyorum. Herkes farklı bir kafa yapısına, farklı bir düşünce yapısına ve yönelimlere sahip olabilir. Herkese karşı sevgi ve saygıyla yaklaşıyorum kimseyi yadırgamıyorum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk eğitiminin ömür boyu süreceğine inanıyor. “Ekranda güzel olmak sadece bir avantaj, önemli olan mevcut yeteneklerinizi çabalayarak geliştirebilmek. Çünkü yeteneğin insanda akıl olduğu sürece geliştirilebileceğini düşünüyorum. Bence, oynadığı her rol oyuncuya ayrı bir tecrübe kazandırıyor. O nedenle tecrübeli sanatçılarla aynı dizilerde oynamak, benim gibi sektöre yeni giriş yapan oyuncular için çok büyük bir fırsat.”

Aslıhan Karalar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Kariyerini model olarak değil, oyuncu olarak devam ettirmek istediğinden oyunculuk eğitimleri ve sinema, dizi projelerine ağırlık vermek istiyor.  Gelen projeleri menajeri Rezzan Çankır ile beraber değerlendiriyor. “Kariyerimle ilgili aldığım tüm kararlarda ailemin ve menajerimin öngörüsüne, tecrübesine fazlasıyla güveniyorum.”

Gelecek Hayali: Çocukluğundan hayali dünyaca ünlü bir oyuncu olmak. “Uluslararası bir yapımda rol almayı hedefliyorum. Daha sonrasında ise işletme eğitimimi de tamamlayarak kendi yapım firmamı kurmak istiyorum.”

Rol modeli: Annesi “Annem,  hayatım boyunca idolüm oldu. Çok iyi bir işkadını, çok iyi bir eş ve çok iyi bir anne. İş temposuna rağmen bizi hiç ihmal etmedi.”

Beğendiği modeller? Kate Moss, Türkiye’de de Şenay Akay.

Erkekte çekicilik kriteri: İlgisini ve sevgisini davranışlarıyla göstermesi.

Doğa ile ilişkisi: Doğa yürüyüşleri ve bisiklete binmek onu dinlendiriyor.

Evde ne yapar? Psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okumayı seviyor.

Ünlü favori çifti kim? George Clooney-Amal Alamuddin ile David-Victoria Beckham.

Kazandığı ilk parayla ne aldı? Çok beğendiği bir çantayı aldı.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Kuruluş Osman / Burçin

2018 – Şahin Tepesi / Ezgi