Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gupse Özay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gupse Özay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve senaristtir.

Adı: Gupse Özay
Doğum Tarihi: 30 Temmuz 1984
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:  54kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Senih Özay
Kardeşleri: Betal Özay, Onur Özay
Sevgilisi: Barış Arduç
Instagram: https://www.instagram.com/gupseo

Gupse Özay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Evcil Hayvanları: İki köpeği bir kedisi var.

Ailesi: Babası Senih Özay bir avukat, annesi ise peyzaj mimarıdır. Çerkez kökenlidir. İsmi çerkesce de “canımın içi” anlamına gelmektedir. İki kardeşi var.

Çocukluk yılları: Bu işi yapacağı daha ilkokul yıllarından belliydi. “Çok meraklı, sosyal bir çocuktum. İlkokul birinci sınıfta tahtaya çıkıp kendi yazdığım skeçleri oynardım ve bütün sınıfı güldürürdüm, bayramlarda da aynı şeyi yapardım.”

Eğitim hayatı: Ege Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde okumuştur.

Oyunculuğa ilk adım: Gülse Birsel’in de onun Youtube’da o videolarından birini izleyip ‘Yalan Dünya’nın kadrosuna alması ile televizyon macerasına  başladı.

Hangi proje ile parladı? “Yalan Dünya” dizisinde canlandırdığı ‘Nurhayat’ karakteri, makineli tüfek gibi konuşması ve peltekliğiyle zihinlerde yer etti.

Kişilik özellikleri: Yetenekli, çalışkan, üretken, komik, enerjik, zeki, meraklı, gözlemci ve kontrol delisi.

Kişisel gelişim: Kontrol takıntısı var. Yönetmenlik yapmayı istediği için hem oyunculuk, hem de yapımcılık dersleri alıp sektörün her alanına hakim olmak istemiş.

Sosyal: Halkın içinde yaşamayı seviyor. “Ünlünün mesafeli olması, kendini koruması falan lazım. Ama ben vapura da, metroya da biniyorum. Gözlem yapmak için halkın içinde olmam lazım. Beni çok tanımıyorlar zaten.”

Gupse Özay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Gergin bir ana şahit olursa, onu bozmak için espriler yapıyor. “Analizlerim kuvvetlidir. Gözlemciliği çok seviyorum, çocukluğumdan beri meraklıyımdır. Eşi dostu dinlerim, yan masada ne konuşuluyor merak ederim. O yüzden filmlerimde de daha gerçeğe yakın şeyler seçiyorum.”

Sette nasıl birisi? “Herkes beni ekranda deli zannediyor. Normalde deli değilim de pozitif olmaya özen gösteriyorum. Ama biraz hiperaktiflik de var. 30 yaşından sonra ne istediğini biliyorsun. Hareketlerim değişti. Artık gereksiz yere duygusal değilim. Kendimi yönetmeyi öğrendim, geçmişte hakkımı çok yedirirdim, artık sesimi çıkarıyorum.”

Dram düşünüyor mu? Bir süre sonra dram türünü deneyebilir. “Dram yazıp, kendimi denemek isterim ama çocukluğumdan beri dram anında bile güldürerek o kasveti dağıtmaya çalışan bir yapım var. O yüzden şu an komediye devam”

İlk sinema filmi: Hakan Algül/Deliha

Aşk tanımı: “İlişki konusunda bence karşılıklı yönetilmek güzel. Bir taraf yönetirse, diğeri karakterini kaybedebilir. Barış’ın,(Barış Arduç) üzerimde etkisi olduğu alanlar hoşuma gidiyor. Bazen de ben ona yapıyorum.”

Hayata bakışı: Üretken, boş durmak ona göre değil. “Ben boş duramıyorum, üretmeyi seviyorum. Denemeyi seviyorum, denemekten de korkmuyorum. Neyi sevip neye dokunmam gerektiğini iyi biliyorum galiba. İlkokulda tahtaya çıkıp kendi yazdığım skeçleri oynayıp bütün sınıfı güldürürdüm. Bayramlarda da evde yapardım. Yani özünde insanları güldürmeyi ve ortamı yumuşatmayı seviyorum. Bu da seçtiğim alanlarda proje üretmemi sağlıyor. Üretmek insana iyi geliyor.”

İş hayatına bakışı: Sektörün her alanında çalışmış, birçok iş yapmış. Üniversite bitmeden bir sene önce staja başlamış. Dizi setlerinde yardımcı yönetmelik yapmış. Sonra reklam yazarı olmuş. İzmir’de magazin servisinde staj, dizilerde reji asistanlığı yapmış. Oyunculuk serüvenim başladı” diyor. “Oyunculuk için her şeyi yapar. “Geçen filmimde kilo aldım. Şimdi metabolizmam hızlı. ’40 yaşında zor verirsin’ diyorlar. Ama inat edersem zaten veririm. Diğer filmde Yılmaz Erdoğan ’10 kilo al’ demişti. İnat ettim 20 kilo aldım. ‘Aldığın kiloları veremezsin’ de dediler ama hepsini verdim.”

Kariyer planı: Sinema filmleri ile kariyerine devam etmeyi planlıyor. “Diziyi sevemedim. Televizyonda çok fazla ünlülük durumu var ve benim bununla aram iyi değil. Ünlülükten de zevk almadım, dizilerdeki o memuriyetten de. Her hafta bir şey yapmak zorundasın. Bağlılık gerekiyor. Benim ruhum, istediğim zaman istediğim şeyi yapmaya kurulu. Sinemada daha özgürsün. “Dizi yapmayacağım” diye bir şey demiyorum tabii. Belki dijital platformlar için bir dizi yapabilirim. Onu stok çekiyorsun.”

Gelecek Hedefi: Çocuk dünyasıyla ilgili planları var. “Sevdiğim işin içindeyim, üç kitabım çıktı. Minikleri güldürmeyi çok sevdim. Animasyona göz kırpıyorum. Ama ileride benden hiç beklenmeyen ters köşe hikayede bir şey yapmayı da hedefliyorum. Dijitale planladığım projeler de var.

Stand-up yapmayı düşünür mü? Stresini yönetmekte bir takım sıkıntılar yaşadığı için düşünmüyor. “Kaygısı yüksek, mükemmeliyetçi yapıda biri olarak stresim çok yoğun. O yüzden ne stand-up yapabiliyorum ne de tiyatro… Canlı programlara bile tek başıma çıkamıyorum, sinema daha uygun geliyor. O yüzden beni stand-up’ta göremeyeceğiz galiba. Hiç güvenmiyorum kendime… Yapanlara çok hayranım ama bende canlı performans gelişmemiş.”

Kaygıları:  Yeni neslin güzellik kaygısı onu endişelendiriyor. “Güzellik kalıpları sosyal medya vasıtasıyla daha da güçlendi günümüzde. İşin fenası, yeni nesil artık tamamen bu kaygıyla büyüyor. Bu beni daha çok ilgilendiriyor. Üzüyor da… Yazdığım, oynadığım filmdeki karakter için bile “Ne zaman güzelleşecek bu kız?” diye mesaj atıyorlar. Yani bakış açısı şu: “Başarılı, mutlu ve seçilen olmak için önce güzel olmak gerekir!” Çok fena bir şey bu! Belki ben başarılı oldukça, beni rol model gören gençler “Üreteyim, güçlü, korkusuz olayım, zekâmla poz vereyim!” derler, bunu denerler diye umutlanıyorum.”

Gupse Özay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: Gülse Birsel. “‘Avrupa Yakası’nı izleyip, ‘Bu kadın ne kadar harika, ne zeki ve güçlü’ diye diye Birsel’i sapık gibi izliyordum. Röportajlarını duvarıma asıyordum. Onunla aynı seti paylaşmak, müthiş şans ve dönüm noktası oldu. Sonrasında cesaretli olmam da benim şansımdı.”

Kimlere hayranlık duyar? Demet Akbağ, Ezgi Mola, Büşra Pekin, İrem Sak. “Biz birbirimize ‘Sen daha iyisin’ diyoruz.”

Evde ne yapar? Boş zamanlarında DVD (korku filmi ) izler, psikiyatri hakkında kitaplar okuyor ve resim yapıyor.

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Eltilerin Savaşı / Sultan (Aynı zamanda Senarist)

2018- Deliha 2 / Zeliha- Deliha (Aynı zamanda Yönetmen ve Senarist)

2017- Acı Tatlı Ekşi / Konuk Oyuncu

2017 -Tatlım Tatlım / Tatlım

2016- Görümce / Yeliz (Aynı zamanda Senarist)

2016- Küçük Esnaf / Burcu

2014- Deliha / Zeliha- Deliha (Aynı zamanda Senarist)

TELEVİZYON DİZİLERİ

2012/2014- Yalan Dünya / Nurhayat Karakaş

2013- BKM Güldür Güldür (Konuk Sanatçı)

TV PROGRAMI

2015- Komedi Türkiye (Konuk Oyuncu)

ÖDÜLLERİ

2015 – 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri, Müzikal ya da Komedi dalında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” (Deliha)

2012- En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) (Yalan Dünya 1. Sezon) / 3.Antalya Televizyon Ödülleri 2012

2012- En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) (Yalan Dünya 1. Sezon) / 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri 2012