Ana sayfa Dizi Haberleri Atiye dizisine büyük şok; hukuki bir sorun ortaya çıktı!

Atiye dizisine büyük şok; hukuki bir sorun ortaya çıktı!

tarafından ker_def

Atiye dizisinin ilk sezonu Aralık ayında yayınlandı ve büyük beğeni topladı. Çekimleri çok önceden tamamlanan 2. sezonun da Eylül ayında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Beren Saat, Melisa Şenolsun, Metin Akdülger ve Mehmet Günsür’ün başrollerini paylaştığı Atiye’nin 3. ve final sezonunun çekimlerine de geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.

Ancak dizi ile ilgili ortaya çıkan yeni bir gelişme moralleri bozdu. Yazar Şengül Boybaş, “Dünyanın Uyanışı” adlı romanından esinlenilerek çekilen dizinin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımları ile ilgili şikayetçi…

Hürriyet gazetesinin haberine göre bu davanın nedeni, yazarın ne eserine ne de ismine yer verilmemiş olması. İşte bu nedenle de yazar tarafından yapımcı OG Prodüksiyon şirketine dava açıldı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe sunuldu ve şu ifadelere yer verildi: “Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş’ın ve eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz.”