Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisinde korka korka yeni karakteri senaryoya eklediler!

Avlu dizisinde korka korka yeni karakteri senaryoya eklediler!

tarafından ker_def
Avlu dizisinde RTÜK yeni karaktere ne diyecek?

Star TV ekranlarında şiddet sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken Avlu dizisi, yeni sezonda yine fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Diziye Bade karakteriyle Sevda Dalgıç katılmıştı.

Avlu’nun Avustralya dizisi Wentwort’tan uyarlandığı biliniyor. Dizinin orjinalinde de olan trans karakter ile ilgili Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bir yazı kaleme aldı.

Bade karakterine hayat veren Sevda Dalgıç’ın dizideki rolüne RTÜK’ün ne diyeceğini sorgulayan Koloğlu, şöyle yazdı:

“Avlu’nun trans karakteri ne olacak?

‘Avlu’daki trans karakter Bade’yi, Sevda Dalgıç oynamaya başladı. Kendisini ‘Arka Sıradakiler’den hatırlarız. Eh orada da böyle ‘erkek Fatma’lık hali vardı. Merak edilen bu duruma ilerleyen bölümlerde RTÜK ne diyecek? Merak edip, biraz yoklama yaptım.

Orijinalinde mevcut

Avlu dizisinde korka korka yeni karakteri senaryoya eklediler! 7

‘Avlu’nun orijinali Avustralya dizisi ‘Wentwort’… Orada trans kadın Maxime karakteri var. Diziyle yakından ilginen bir isim şöyle bir yorum yaptı: “Projelerin orijinal formatında da yer alan, oldukça işlevsel, güçlü bir karakter… Evet, bizim toplum ve seyircimiz için biraz radikal bir uygulama, ancak olası riskleri göze alarak, bu adımın atılmasından yanayım.”

Zaten öyle de oldu. Peki yapım cephesinde durum nedir? Benim anladığım ‘RTÜK dert olur mu?’ kaygısını taşımıyor değiller.”