Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu’da Alp’i oynayan Denizcan Aktaş, bir anda merak konusu oldu! Gerçekte kimdir?

Avlu’da Alp’i oynayan Denizcan Aktaş, bir anda merak konusu oldu! Gerçekte kimdir?

tarafından zk zk
Star TV’de yayınlanan Avlu dizisinde psikopat bir kişiliği oynayan Denizcan Aktaş, bir anda gündemin ilk sıralarına oturmayı başardı.

Diziyi izleyenlerin sosyal medyada “Ne Kıvanç ne Burak, artık Denizcan” dedikleri Denizcan Aktaş, Alp ‘kötü’ bir karakter de olsa, oyunculuğuyla büyük dikkat çekmeyi başardı.

Genç oyuncunun daha önce hangi dizilerde oynadığı ve gerçek hayatta kim olduğu da büyük merak konusu olmaya başladı. Avlu’dan önce “Hayat Bazen Tatlıdır” ve “Nerdesin Birader?” dizilerinde oynadığını ifade eden Denizcan Aktaş, genç neslin umut vaat eden oyuncuları arasına Alp rolüyle girmeyi başardı adeta.

Aktaş, dizinin başında gayet normal bir kişilikken, sonradan adam öldürmekte hiç tereddüt etmeyen, annesi Kudret kadar zalimleşebilen biri olduğunu gördük. Son olarak da saçının teline kıyamadığı ve annesinden korumaya çalıştığı Ecem’e zarar vermeye başlayan Alp’in daha sonra onu boğarak öldürmesine tanık olduk.

Alp’in o psikopat hallerini büyükbir başarıyla canlandıran Denizcan Aktaş, görünen o ki ilerleyen dönemlerde de çok konuşulacak bir isim olmaya aday.

Avlu'da Alp'i oynayan Denizcan Aktaş, bir anda merak konusu oldu! Gerçekte kimdir? 8

ntv.com.tr’ye bir röportaj veren Aktaş, Alp karakteriyle arasında hiç bir benzerlik olmadığını vurgularken kendi hayatıyla ilgili detaylar da veriyor.

Bakın Denizcan Aktaş gerçekte kimdir ve Alp için neler söylüyor?

“28 Temmuz 1993 yılında İstanbul’da doğdum. Doğma büyüme İstanbulluyum, ailem 1964 senesinde İstanbul’a yerleşmişler. Anne-babam Kastamonu İnebolu’lu o yüzden aslen bende oralı sayılırım. Sıkı bir Galatasaray taraftarıyım. Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezunum.”

-Hayat verdiğiniz Alp karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Alp için gerçekten çok üzülüyorum. Hayatı maddi olarak çok iyi gözükse de manevi açıdan büyük açlık yaşayan bir çocuk. Çok küçük yaşta annesinin babasının ortağını vurup öldürmesine şahit olmuş bunun yanında zaten sevgisiz büyürken bir de annesini hapishaneye girdiği için kaybetmiş dolayısıyla ilgisiz, sevgisiz, annesiz büyümüş.”

“Zaten zayıf karnı da annesi. Hala onun sevgisine aç, sırf ondan biraz sevgi görmek için o ne derse ‘tamam’ diyen bir çocuk Alp. Aslında bu zaafiyetininde farkında ama bir şekilde bu zamana kadar aksi duygularını bir takım maddeler kullanarak bastırmış ve razı olmuş Ecem ile tanışana kadar. Ecem, Alp ‘in meleği, annesiyse şeytanı oldu ve ikisinin arasında sıkışmış bir alp var şu an.”

Avlu'da Alp'i oynayan Denizcan Aktaş, bir anda merak konusu oldu! Gerçekte kimdir? 9

-Dizideki Alp ile Denizcan arasında benzerlikler ve farklılarlar nelerdir?

“Çok şükür ki hayatımızda pek az benzerlik var Alp’le. Çünkü ben Alp’in hayatını düşündükçe ve sahneleri yorumladıkça sanki ortamı karanlık basıyor, ışıklar sönmeye başlıyor. Gerçek manada Alp ile ayrı dünyaların insanıyız. Ama Alp’te Ecem ile tanışmasıyla her insanda olan sevgi, aşk gibi kavramları öğreniyor ve biraz olsun içinde bana, bizlere yakın duygular hissetmeye başlıyor.”

-Alp’in içinde Ecem’e karşı gerçek bir aşk mı oluşuyor?

“Aşkı yorumlayıp yaşayış biçimi normal olan bizlerinkinden farklı. O yüzden insanlar gerçek mi değil mi kafa karışıklığını yaşabilirler ama benim hissettiğim, Alp’in aşkı kesinlikle gerçek. Bu kadar gerçek olduğu için büyük bir içsel savaşa giriyor ve annesini karşısına alabiliyor”