Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’in o unutulmaz sahnesinden, dizinin senaristi de çok etkilenmiş!

İstanbullu Gelin’in o unutulmaz sahnesinden, dizinin senaristi de çok etkilenmiş!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Cuma akşamları yayınlanan İstanbullu Gelin dizisindeki pek çok sahne, izleyenlerin hatıralarında dizi bitse de kalmaya devam edecek.

Ancak bir sahne vardı ki hemen hemen diziyi izleyen herkesin yüreğini burkmuş hatta sosyal medyada “Muazzam bir sahneydi, çok ağladık, göz yaşlarımı tutamadım, bu nasıl oyunculuktur, içim parçalandı” şeklinde yorumlara da sebep olmuştu.
Dizinin 14. bölümünde yer alan bu sahnede, ilk bebeğine hamile kalan Süreyya’nın, bebekte bazı sorunlar olduğunu bile bile onu dünyaya getirme kararı vermesinden sonra Esma Hanım ile yaşadığı diyalog dikkat çekmişti. İzleyenleri hem çok şaşırtan hem de ağlatan bu sahnede, İpek Bilgin ve Aslı Enver’in oyunculuklarına da övgüler yağmıştı.

Sahnenin sonrasında odasına giden Süreyya ve Faruk arasında geçen diyalog da sahnenin tamamlayıcı anlarından olmuştu.

İstanbullu Gelin'in o unutulmaz sahnesinden, dizinin senaristi de çok etkilenmiş! 7

İşte bu unutulmayan sahne, dizinin senaristi Deniz Akçay’ı da çok etkilemiş. Episode dergisinden Devrim Toyran’a bir röportaj veren Akçay, o sahneyle ilgili duygularını şöyle anlatıyor:

“En etkilendiğim sahne, geçen sezon Süreyya’nın odada yıkılarak ağladığı, Faruk’un odaya girip “Annem sana ne yaptı?” ve onun da “Annelik yaptı,” dediği sahne benim için hâlâ zirvede çünkü Faruk odaya öyle öfkeli ve annesinin bir şey yaptığından emin giriyor ki, bunun üzerine Süreyya, uğrunda çok mücadele ettiği bir şeyi kazanabildiği için bütün sinirleri boşalmış şekilde “Annelik yaptı,” diyor.”

Deniz Akçay, Esma’nın Garip ile olan ilişkisine onay vermemesinden sonra Süreyya ve Faruk arasında geçen konuşma için de yine etkileyici bir sahne olduğu vurgusunu yaparak “Süreyya’nın Faruk’a yaptığı konuşmayı çok etkilenerek yazmıştım. Şunu soruyor; “Siz hanginiz bir gün annenizi alıp dışarı çıkardınız, sadece annenizi? Hanginiz bugün canın ne istiyor diye sordunuz?” Gerçekten yok. Aslında hepsinin kafasında ailenin reisi olarak Esma diye bir varlık var, evin sürekliliğini sağlayan biri olarak ve o rol dağılımından memnunlar. O konuşmayı çok etkilenerek yazmıştım.”

İşte senarist Deniz Akçay’ın da en çok etkilendiği Süreyya ve Esma Hanım’ın o sahnesi: