Ana sayfa Dizi Haberleri Babil dizisi Türkiye’deki bir klişeyi buruşturup çöpe attı!

Babil dizisi Türkiye’deki bir klişeyi buruşturup çöpe attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Babil dizisi Star TV ekranında çok farklı hikayesi ile, güncel hayata dokunduran söylemleriyle ve güçlü oyunculukları ile göz bebeği yapımlardan birisi oldu.

Halit Ergenç, Aslı Enver, Ozan Güven, Nur Fettahoğlu,Birce Akalay ve Mesut Akusta’nın başrollerinde yer aldığı dizinin temposu o kadar hızlı ki, yetişmek mümkün değil. Bir de olayların uzun süre saklı tutularak sündürülmediği, normal bir hayatın akış düzeni içine yedirildiği görülüyor. Türk dizilerinin klişesidir, 120 dakika ne izleteceğiz,mecburen klipler, uzun bakışmalar, sakız gibi sündürülen olaylar, sırlar vesaire… Genellikle dizilerimizde gereksiz yere o kadar çok sahne var ki, izleyenler bu yüzden dizilerden sıkılıyor.Ancak Babil bu klişeyi resmen buruşturup çöpe attı. Bir dizinin uzun süresinde bile her anın değerli olduğunu öğretti.

Her yeni bölümde bambaşka detaylar izleyenleri şaşırtırken, kalitesi ile de izleyicileri etkileyen Babil dizisinin kıymetinin bilinmesi en çok arzu edilen şey. İlk bölümden itibaren kalitesinden ödün vermeyen Babil, çok iyi kurgulanmış senaryosu ile de her sahnesini değerli kılıyor. Dizide boşa geçen, sırf uzatma amacıyla yapılmış bir sahne yok. Ne kliplerle ne de uzun uzun bakışlarla izleyicinin zamanı çalınmıyor.

Babil dizisi Türkiye'deki bir klişeyi buruşturup çöpe attı! 7

Hiçbir sahnesinde sıkılmayan izleyiciler, Türkiye’de kaliteli yapımların da ekranda büyük başarı kazanabileceğini göstermesi bakımından da önemli bir sınav veriyor. Babil, AB ve ABC1 gruplarında Cuma akşamlarının sürükleyici ve genellikle de birinci olan yapımı konumunda.

İzleyiciler en çok da böyle bir dizinin reytingler nedeniyle kısa sürede ekrandan silinmesinden korkuyor. Ancak, reyting sonuçlarının çok iyi olduğu, dizinin artık oturmuş bir izleyici kitlesi bulunduğunu hatırlatalım.