Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Başak Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Başak Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Başak Parlak, 3 Kasım 1988 tarihinde Tekirdağ’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Başak Parlak
Doğum Tarihi: 03 Kasım 1988
Doğum Yeri: Tekirdağ
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:   53 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Burcu Parlak
Instagram: https://www.instagram.com/basakparlak/
Evcil Hayvanları: Kedisi Vega

Başak Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Oyunculuğa başlamasında ailesinin büyük etlisi var. Babasının yönlendirmesi ile ilk adımı attı. “Babam yönlendirdi. Bir ajansa kayıt olmuştum. Ben ilk dizime 12-13 yaşlarında başladığımda ortaokul ikinci sınıfa gidiyordum. ‘Zalim’ adlı bir dizi vardı. Dizi için Kayseri’ye gitmeye başladım. Aile desteğini her zaman arkamda gördüm. Hâlâ da görüyorum.”

Çocukluk yılları: 12 yaşından itibaren set ortamında. Bu durum okul hayatını zorlaştırdı. “Bir yandan sette olmak bir yandan dersleri kaçırmamaya çalışmak zordu. Erken yaşta çalışmaya başlamak bence yaşıtlarıma göre daha erken olgunlaşmamı sağladı, biraz hızlı büyüdüm. Üniversiteden mezun olurken bir mesleğim vardı mesela.”

Eğitim hayatı: Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Maltepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2003 yılında ‘Zalim’ dizisi ile başladı.

Hangi proje ile parladı? 2007 Yılında oynadığı ‘Fikrimin İnce Gülü’ ile dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Hayallerinin peşinden koşuyor, risk alabileceği noktaya kadar gidiyor ayrıca bulunduğu ortam çok önemli, ortamı sevmediyse soğuk bir tip olabiliyor. “ Eğer çok ortama ısınamadıysam buzdolabı gibi bir tip oluyorum. Hatta ne kadar itici olduğum hakkında sonradan çok konuşuyorlar. Ortamı sevmediysem çirkinleşebilirim. Ama arkadaşlarımın arasında eğlenceli olduğum söylenir.”

Sosyal: Boş vakitlerinde futbol maçı izliyor. “Futbol maçı izlemeyi çok severim. Eskiden daha tutkuluydum bu konuda. Kombinem filan vardı. Galatasaray’ın her maçına giderdim, statta izlerdim. Ama şimdi vaktim olmuyor. Kombine alayım dedim yine ama yalan oldu. Gidemiyorum ki.”

Başak Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Her alanda kendisini geliştirmek istiyor. “Bence insanın kendisine yaptığı en büyük yatırım kendisini mümkün olduğu kadar fazla alanda geliştirmek. Bu hem insanın vizyonunu genişleten bir şey, hem de hayatta yeni kapılar açabiliyor. Öğrenmenin sonu yok. Öğrenilen her yeni bilgi hayatta karşınıza çıkan sorunların çözümünü kolaylaştırıyor.”

Sette nasıl birisi? Set dedikoduları onsan sorulur. Her şeye hakim; ne oluyor, ne bitiyor bilir.

Mutluluk kaynağı: Spor, koşu ve değişik aktiviteler rahatlamasını sağlıyor. “Set programımıza göre mümkün olduğu kadar düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Fitness için fırsat buldukça spor salonuna gidiyorum. Koşmak bana çok iyi geliyor, hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlıyorum. Birkaç senedir snowboard yapıyorum. Bu yaz ilk defa dalış yaptım ve çok sevdim.”

İlk sinema filmi: Yeşim Sezgin /  Süpürr (2009)

Hayran olduğu kişi: Yabancı oyuncu Tom Hardy.  “İçinde Tom Hardy olsun, izlerim her şeyi. İyi-kötü ayrımım yok bu konuda.”

Aşk tanımı: “Bana karşı ilgi duymadığını hissedersem ona hiç açılmam ve duygularımı hiç belli etmem. Ümit beslemem.”

Hayata bakışı: Hayallerin için yeterince çaba sarf ettiysen onlarla vedalaşmayı da bilmen gerek. “Bana göre hayallerin peşinden koşmak kadar, bir noktada onlara veda etmek de saygı duyulacak bir şey. Elinden gelen her şeyi yapmana rağmen kurduğun hayallere yaklaşamadıysan, onlara veda edip, başka kapılar açmalısın.”

İş hayatına bakışı: Yetenek bu işte çok önemli. “Başarı, yakışıklı ve güzel olmakla ilgili değil. Yetenek birinci sırada. Oyunculukla ilgili güzellik ve yakışıklılık bu işin cilasıdır bence.”

Kariyer planı: Plan yapmıyor. “Kendime büyük hedefler çizmiyorum. Biraz akışına bırakıyorum. Oyunculuk çok zevk aldığım bir iş. Çok şanslıyım. Bir de üzerine para veriyorlar bunu yaptığım için.”

Gelecek Hayali: Kendini olabildiğince geliştirmek ve her seferinde farklı karakterler oynamak istiyor. “Uzun uzun çalışabileceğim, hikayesini merak ettiğim kadınları canlandırmak istiyorum.”

Başak Parlak kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kaygıları: Ünlüysen sağır olduğunu düşünüyorlar. “Mesela alışveriş merkezinde biri beni tanıyor, yanımdan yürüyor ve diyor ki; ‘Aa şu şeydeki kız değil mi? Bayağı da zayıfmış. Ay hiç mi bir şey yemiyor?’ Ünlü olduğun zaman sağır olduğunu düşünüyorlar gerçekten. Oysa duymamama imkan yok. Bir de şu var; görüyorsun yan masada çıkarmış telefonunu seni zoom’luyor. ‘Ne yapıyorsunuz, bu güzel bir şey değil’ falan diyorsun, ‘Ben seni çekmiyorum ki ya’ diyor.”

Kimlere hayranlık duyar? Ceyda Düvenci’ye hayran.

Beğendiği oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy, Kıvanç Tatlıtuğ .

Evde ne yapar? Arkadaşlarıyla vakit geçiriyor, resim yapıyor.

Neye para harcar? Seyahat etmeyi çok seviyor, gezmek O’nun için dinlenme ve rahatlama yöntemi.  Gittiği yerler arasında; Dubai, Paris, Prag, Londra ve Amsterdam var. 

DİZİLERİ

2002- Sır Kapısı/ Ceren

2003-Zalim

2004 -Ayışığı Neredesin

2004-Büyük Buluşma

2005-Beşinci Boyut/     Yeşim

2005-Emret Komutanım/Jennifer

2006 -Acı Hayat/Hizmetçi Gizem

2006-Geceler Yarim Oldu/Emine

2006 -Memleket Hikayeleri – Arda Boyları/Zeynep

2006-Memleket Hikayeleri: Evlerinin Önü Mersin/Sırma

2007/2008-Doktorlar/ İrem

2007 -Fikrimin İnce Gülü/Gülendam

2008 -Serçe/ Mine Aslan

2009- Uygun Adım Aşk/ Gülşah

2010/2011-Papatyam/Sıla

2011 -Sırat /Ceren Çandar

2011/2012-Yamak Ahmet/Dilruba

2013- Fatih Harbiye/ Rüya

2013- Fatih / Mini Dizi

2013-Böyle Bitmesin

2015-Sevdam Alabora/Banu

2014-Bugünün Saraylısı /Ece

2015 -Bir Deniz Hikayesi/Reyhan

2016 -Kış Güneşi/Seda

2017/2018-Şevkat Yerimdar/Esin 

FİLMLERİ

2018- Bebek Geliyorum Demez/ Beste

2015 -Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok/ Pelin

2015 -Bana Adını Sor     /Merve

2013-Şevkat Yerimdar/ Pelin

2013-Neva /Neva

2010-Mahpeyker Kösem Sultan/     Turhan Sultan

2009-SüpüRRR /Naz 

TİYATRO OYUNLARI

2015- Siz Tek Ben Hepiniz / Eda

2013- 100 / Oyuncu