Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ferit Aktuğ kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ferit Aktuğ kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mustafa Ferit Aktuğ, 17 Kasım 1978 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Mustafa Ferit Aktuğ
Doğum Tarihi: 17 Kasım 1978
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.84 m.
Kilosu: 83 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Bahar Aktuğ
Instagram: https://www.instagram.com/feritaktug/

Ferit Aktuğ kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Ankara’da doğdu. 12 yaşındayken, Ankara’dan Adana Ceyhan’a taşındı. “Ankara, insanların birbirine saygı gösterdiği bir şehir. Ceyhan’da karşılaştığım ortam çok daha farklıydı. Adanalılar bana kızmasın ama biraz kavgacı bir yapıları var. Yazlığımız Yumurtalık’ta. Ailem de ben de arada gidiyoruz yazlığa. Çok sevdiğim arkadaşlarım var orada. Hatta Ceyhan Prensleri diye WhatsApp grubumuz var. Annemin tabiriyle, çok uslu ve efendi bir çocukmuşum. Bir şeye sahip olmak için inat etmek veya ağlamak gibi huylarım hiç olmamış. Parkta koşturan çocukları sakince izlerdim ben. Çocukluğu çocukken yaşayamayınca, şimdi çocukluklar yapıyorum.”

Eğitim hayatı: Lise öğrenimini Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2002 yılında TRT’de yayınlanan gençlik dizisi “Koçum Benim” ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? “Kavak Yelleri” dizisinde canlandırdığı Efe’nin abisi komiser ‘Metin Kaygısız’ rolü ile geniş kitleler tarafından tanındı.

Hayatının dönüm noktası: Üniversitenin son yılında kaçırdığı bir sınav hayatının dönüm noktası oldu. “ İkinci sınıfın dersi mikro-iktisattan bir türlü geçememiştim. O sene geçmek için çok kararlıydım, sınava çok çalışmıştım ama gittiğimde öğrendim ki sınav iki saat önceymiş ve bitmiş. O sınavı kaçırmak hayatımın dönüm noktası bu oldu. Ben o sınavı vermiş olsaydım ve üniversiteyi 5. yılda bitirseydim, belki de bu işlere hiç girmeyecektim. O sınavı kaçırmam hayatımı değiştirdi.”

Oyunculuk çocukluk hayali miydi? Değildi, çocukken itfaiyeci olmak istiyordu, bir dönem de kulağa havalı geldiği için uçak mühendisi olmak istedi.

Ferit Aktuğ kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Unutamadığı rolü: “Aramızda Kalsın” dizisinde canlandırdığı ‘Mahir‘ karakterini unutamıyor. “Çekimlerini Beykoz’da yaptığımız, başrolünde Uğur Yücel’in oynadığı bir diziydi. Yer aldığım dizilerde en sevdiğim karakter Mahir oldu.”

Kişilik özellikleri: Samimi, muzip, çocuk ruhlu, olduğu gibi.

Sosyal hayat: Beşiktaş maçlarını kaçırmadan takip ediyor ayrıca motor tutkunu. “Beşiktaşlı bir grup arkadaşımız var. Her sene kombinemizi alıyoruz. Birlikte maçlara gidiyoruz. İstanbul’daki maçlara mutlaka gidiyoruz. Bazen deplasmana gittiğimiz de oluyor. Onun dışında hanımla geziyoruz. Motosiklet kullanmayı seviyoruz. Birkaç gün önce evden çıkıp, Rumeli Feneri’ne kadar gittik. Sarıyer’in üzerine çıktığınızda koku bile değişiyor. Motor, dış dünyaya daha açık bir araç olduğu için ciğerlerimiz bayram ediyor. “

Düşünce yapısı: Kadınların yönettiği bir dünya hayal ediyor. “Kadınlar dünyayı daha güzel yönetebilir. Gerçekten. Belki 5 bin yıldır erkekler yönetiyor, bir 300 sene de kadınlar yönetsin bakalım ne olacak. Çünkü kadınlar naiftir. Kadın doğuran ve yaşatandır. O nedenle daha uzlaşmacı, empatisi daha yüksektir. Erkekse genlerinden gelen bir savaşçılık olduğu için daha gaddar taraf. O nedenle kadınlar dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilir diye düşünüyorum.”

Mutluluk kaynağı: Eşiyle beraber motoruna atlayıp değişik yerleri görmek.

İlk sinema filmi: Çağan Irmak/ Mustafa Hakkında Her şey (2004)

Aşk tanımı: “Sevgi, aşk falan evet ama zaman geçince… Anlıyorsun ki iyi arkadaşı bulmak, yaptığınız şeylerden beraber zevk almak daha önemli.”

İş hayatına bakışı: Uçarı ve eğlenceli karakterleri oynamayı seviyor. “Benim bu işi yaparken parasız kaldığım çok dönem oldu. Koltuk minderlerinin arasında dolmuş parası çıkarmak için bozukluk aradığımı bilirim. Sandıkları gibi kolay bir yol değil yani. İş de zor, kendini göstermek de”

Sektörü nasıl değerlendiriyor: “Türkiye’de çok fazla dizi çekiliyor. O nedenle dizi oyuncularımız gerçekten çok antrenmanlı. Sonuçta yabancı oyunculardan çok daha uzun saatler çalışıyoruz. Dolayısıyla işi pratikleştirdik, doğallaştırdık. Yani bence iyi yerdeyiz. Üst düzey, fırsat verilse çok daha iyi yerlere gelebilecek oyuncularımız var.”

Dizi mi sinema mı? İkisinin de yeri ayrı “ ikisi de baş tacı benim için. Sadece sinemanın şöyle bir avantajı oluyor; tüm teksti bildiğiniz için, karaktere daha iyi sahip çıkıyorsunuz.”

Kariyer planı: Sevdiği rolleri kabul ediyor. “Her rolü oynayamam. Sevdiğim rolü oynarım da sevemediğim rolü hayır.”

Ferit Aktuğ kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali: Yönetmenlik ve yapımcılık yapmak. “İnşallah öyle bir fırsatım olur. Yönetmen olsam hem eğlenceli hem dramı olan, tam da hayat gibi bir film çekerdim. Oyuncularım da çok iyi olsun.”

Kaygıları: “Bazen dizilerde sırf süreyi uzatabilmek için konu absürt yerlere gidebiliyor. Ya da reyting düşük diye pat diye bitiriveriyorlar.”

Kimlere hayranlık duyar? Uğur Yücel. “Uğur Abi, çok profesyonel, çok bilgili, kültürlü bir adamdı. “Aramızda Kalsın” dizisi bittikten sonra da, onunla çalışma şansı bulan tüm arkadaşlarım onu çok sevdi. Bir insanı herkes çok seviyorsa bu tesadüf değildir.”

Doğa ile ilişkisi: Fırsat buldukça eşiyle doğada vakit geçiriyor, Şile, Çatalca, Karaburun taraflarına kaçıyor.

Evde ne yapar? Evde eşiyle vakit geçirmekten hoşlanıyor. “Evde kitap okuyoruz eşimle. Aynı kitapları okuruz bir de. Otururuz karşılıklı, “Bak burada da nasıl oldu gördün mü” diye diye okuruz. Dron’um var, çıkıyorum onu dolaştırıyorum, etrafı çekiyorum falan.

Hangi oyuncuları beğeniyor? Şener Şen, Çetin Tekindor, Haluk Bilginer. Yaşıtlarından Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ sadece bazıları.

En çok kimlere gülüyor? Murat Cemcir, Ahmet Kural, Engin Günaydın, Onur Buldu. Binnur Kaya, Demet Evgar, Gupse Özay, Gülse Birsel. “Bu alanda da çok isim var, böyle üç beş isim sayınca olmuyor.”

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Bize Müsaade/ Bahtiyar
2020- Eltilerin Savaşı / Selim
2020- Kendi Yolunda / Kurtuluş
2019- Konuşan Hayvanlar
2017- Firardayız / Nuri
2015- Düğün Dernek 2 : Sünnet/ Polis
2014- Kadın İşi Banka Soygunu / Selçuk
2013- Arkadaşlar Arasında/ Genç Kemal
2012- Evdeki Yabancılar
2004 – Mustafa Hakkında Her şey / Polis

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017/2018- Ufak Tefek Cinayetler/Taylan
2015-/2016- Kördüğüm/ Genco
2013- Aramızda Kalsın/ Mahir
2013- En Uzun Yüzyıl
2007 Kavak Yelleri/Metin
2006-29-30/Vedat
2004- Haziran Gecesi /Tarık
2003- Kampüsistan/ Mehmet
2002- Koçum Benim/Aslan

TİYATRO OYUNLARI

2018- Timsah / Oyuncu- DasDas Sahne